PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : anneler günü

ismail cebiroglu
10-05-08, 02:11 PM
Anneler gunu (http://www.dursunlu.com/redirector.php?url=%68%74%74%70%3a%2f%2f%66%75%73% 75%6e%79%75%72%75%74%65%6e%2e%62%6c%6f%67%63%75%2e %63%6f%6d%2f%31%35%36%36%30%38%31%31%2f)

YARATMAnin en guzel orneklerinden birini yasamis olan Annelerimizin, yavrularini kucaklarina aldiklarinda yasadiklari sevgi, Tanri'nin bizi kucakladiginda yasadigi-yasattigi sevginin temsilidir. Annelik Tanrisalliga oylesi yakin bir guzelliktir ki, tum annelerimizin, baska hic bir varligin kendilerine bunu bildirmesine ihtiyac duymaksizin, bu olayi ve kendilerini kutsayip onurlandirmalarini, kendilerine Tanri'nin onlara baktigi gozle bakarak, tesekkur edebilmelerini dilerim.. Aynada gozlerinizin icine bakin ve "seni seviyorum, sana tesekkur ederim" diyin. Bilin ki, Tanri sizi ve anneliginizi sonsuz sevgi ile kucakliyor...

Yaratiminizin devaminda, size eslik etmek uzere hediye olarak gonderilmis yavrulariniza da tesekkur edin ve onlari sadece Tanrisal yonlerini bulabilmeleri icin yonlendirin. Cunku bilin ki, onlar sizden daha sonra Tanri'nin kucagindan sizin kucaginiza verilerek dunyaya gelenler olarak, sizden alacaklari degil, size verecekleri seyleri getirmek icin bu dunyayi onurlandirdilar. Ve siz sadece onlarin bu dunyaya gelisleri icin araci oldunuz.. Ne olduklari degil, nasil olduklari onemli. Maneviyatlari guclu ve Tanrisal yonlerini bulmuslar olarak tum dunyaya isik olmaya geldiler.. Iste yaratim gorevimizin devami, ancak onlara, o isigin parlamasini saglayacak yollari acmakla tamamlanacak...

Anne olan, anneligi yureginde hisseden, annelere eslik eden babalar ve her seyden onemlisi bir anneye sahip olan herkes icin,

Anneler gununuz sevgi ve isik dolu olsun.. Kalbiniz hep sevgi ve sevinc dolsun...

Yureginizin isigi hayatinizi sevgi ile aydinlatsin...

Fusun Yuruten

MELEK
Bir zamanlar dunyaya gelmeye hazirlanan bir bebek varmis. Bir gun Tanri'ya sormus:
-Tanrim, beni yarin dunyaya gonderecegini soylediler, fakat ben o kadar kucuk ve
gucsuzum ki, orada nasil yasayacagim?

-Tum meleklerin arasindan senin icin bir tanesini sectim. O seni bekliyor olacak
ve seni koruyacak. Melegin sana hergun sarki soyleyecek ve gulumseyecek.
Boylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksin.

-Pekiiiii... Insanlar bana birseyler soylediklerinde, dillerini bilmeden
soylenenleri nasil anlayacagim?

-Melegin sana dunyada duyabilecegin en guzel ve tatli sozcukleri soyleyecek, sana
konusmayi dikkatle ve sevgiyle ogretecek.

-Peki Tanrim, ben seninle konusmak istersem ne yapacagim?

-Melegin sana ellerini acarak bana dua etmeyi de ogretecek.

-Dunyada kotu adamlar oldugunu duydum, beni kim koruyacak?

-Melegin seni kendi hayati pahasina dahi olsa daima koruyacak.

-Fakat ben, seni bir daha goremeyecegim icin cok uzgunum.

-Melegin sana surekli benden soz edecek ve bana gelmenin yollarini sana ogretecek.
O sirada Cennette bir sessizlik olur ve duyanin sesleri cennete kadar ulasir.
Bebek gitmek uzere oldugunu anlar ve son bir soru sorar:

-Tanrim eger simdi gitmek uzereysem lutfen cabuk soyle, benim melegimin adi ne?

-Meleginin adinin onemi yok yavrum, sen onu ANNE diye cagiracaksin