PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun Bir Aradan Sonra Tekrar Merhaba-Mahmut GÜNAY

nazmi
27-01-12, 01:34 PM
Uzun Bir Aradan Sonra Tekrar Merhaba

Uzundur belediye faaliyetleriyle ilgili yazı yazmayı rafa kaldırmış sadece takip etme/izleme/gözlemleme yolunu seçmiştim. Bu aradan sonra yaptığım gözlemlerimi ve birkaç konuda düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. Başkan’ın faaliyetlerini yakından takip etmeye ve kendisini daha iyi tanımaya çalıştım. Önceleri hep olumsuz eleştiri yaptığım, sorunları dillendirdiğim doğrudur. Ancak bu durumlar kesinlikle belediye başkınımızın şahsiyetine, kişilğine yönelik olmadı. Sadece yapılan icratların kendi açımdan bir değerlendirmesiydi. Belkide aşırıya kaçmış ya da fevri hareket etmiş olabilirim. Ancak beldede yaşayan bir insan olarak belde yönetiminin sorgulanmaya, icratlarını ve verilen sözlerin tutulup-tutulmadığını takip etmeye başta “benim” olarak herkesin görevidir. O yüzden yapılan tüm eleştirilere sağduyuyla yaklaşılmalı ve dikkate alınmalıdır. Ben bu yazımda Belediye Başkanımıza hem olumlu hem de olumsuz birkaç eleştirileri sıralayacağım.

Sevgili başkanımızın,başkan olalı,belkide en iyi yaptığı şey: yukarı mahallin bahçelerinden, dağlarından yollar açmak , orayı geliştirme ve güzelliştirme adına adım atması olduğunu söyleyebilirim. Bu beldemiz için olumlu ve doğru bir faaliyetti. Bu çalışmada eksik yok dersek tabiki de yalan söylemiş oluruz; ancak eksiğiyle-artısıyla bu durum bir gelişme olarak görülmelidir.
Yukarı mahalede anfi yapılması, kültür sanat faalitetleri açısından olumlu bir durumdur. Ortaöğretim öğrencilerinin ücretsiz okula götürüp-getirilmesi sosyal belediyecilik anlaşıyına uygun bir uygulamadır. (Dilerim bu uygulama dursunlu mahallesinin aşağıda oturan ilköğretim öğrencileri içinde uygulanır. Umarım küçücük yaştaki çocukların yaz-kış demeden, sırtılarında kilolarca ağırlığındaki çantalarını taşıma eziyetinden kurtarılması dikkate alınır)
Yine “Av Meselesinin” üzerine gidilmesi sürekli uyarılar, duyrular yapılması güzel bir gelişmedir. Ancak bu durumun dikkate alınmadığı hemen hemen her gün damımıza ve başımıza yağan saçmalardan belli olmaktadır. Bu konuda belde halkının sağduyulu olması, herkesin çocuklarına sahip çıkması son derece önemlidir. Belki de bu konuda veya yapılan tüm icratlarla ilgili belde halkı toplanır ve bilgilendirmeler yapılırsa herkesin sağduyusunu daha iyi kazanmış oluruz.

Tüm bu iyi tabloda; beldemizde tabiki herşey güllük güllistanlık değildir. Bu durumların karşısında bir takım aksaklıklar, olumsuzluklar da yok değildir! Bu durumların bir kaçını ifade etmekte fayda olacağını düşünüyorum.
Bunlardan bazıları,

Yukarıdaki mahallenin en üst tarafında (gazino diye tarif ettiğimiz çevrede) bir çok ailenin evine elektrik akımın düzensiz gelmesi yüzünden, elektronik eşyalarının patlaması zarar görmesi -belkide belediyenin işi olmasada- Başkan’ın Tedaş’a baskı yapması ve oradaki elektrik kablolarının uygun bir şekilde baştan döşenmesi için gerekli mercilerle görüşmeler yapılması bu sorunu ivedilikle çözüme kavuşturlabilir. Zira tedaşta oturan “başların” birkaç kişinin şikayetini dikkate almadıkları ve ilgilenmedikleri yazılan dilekçeler ve şikayetlerle tescillenmiştir.
Yine önceden ifade ettiğimiz “medre yolu” sorunu halla çözüme kavuşmuş değildir. Özellikle yağışlı, havanın kapalı olduğu, sis ve don olaylarının yaşandığı günlerde arabaların çıkmakta zorlanması, inen arabalarının kayma tehlikesi yaşaması kaza riskini artıran durumlardır. Aynı zamanda sabah okula giden ilköğretim öğrencilerinin o sırada yürüyor olması faciaya yol açabilecek olması bakımından kritik bir sorundur.
Yine beldemizin merkezinde bulunan, belde halkının ve belde dışından gelen insanların uğrak yeri “çınar ağacı altı suyu” ya da yerel deyimle “ğelbirdi” suyuna su doldurmaya ya da su içmeye inen insanların çokça kaydığını ve düştüğünü görüyorum. Bu sorunun küçük; ama derdi büyük durumlar yaratacığı şüphesizdir ki; o yüzden bu küçük sorunun acilen çözülmesi gerektiğine inanıyorum.
Son olarak belediye başkanımızın seçim vaatlerinde bulunduğu bir çok durum halla gerçekleşmiş değildir. Bunlardan bazıları, Belediye Sarayı, Çok Amaçlı Salon, Düğün Salonu, Atatürk Mahalesine İlköğretim Okul’u gibi vaatler için adım atıldığını göremiyorum. Görev bitimine 1 yıl kala hakkım olarak, bu vaatler gerçekleşebicek mi diye sormak istiyorum. Saygılar Mahmut GÜNAY

nazmi
27-01-12, 01:51 PM
Değerli dostum Mahmut,
Belediye yönetiminde yer alan bir meclis üyesi olarak öncelikle bu duyarlı yaklaşımını kutluyor teşekkür ediyorum. Soruların aslında belediye başkanına yönelik ve onun yanıtlaması gerekiyor.Bu yazı başkanımıza iletilip en kısa zamanda yanıtı burada paylaşılacaktır.Almış olduğum sorumluluk gereği sorduğun sorulara kısaca yanıt vermek istiyorum.

1-Elektrik sorunu:İfade ettiğin gibi sorun Tedaşı ilgilendirmesine rağmen belediye olarak üzerimize düşeni yapıyor sorunları ilgili kuruma aktarıyoruz.Tedaşın, yeni trafo yerleştirme ve şebeke projesi hazırlanmış olup belediye tarafından onaylanmıştır.Mevcut trafoların ve şebekenin değiştirilmesi gündemdedir.

2-Çınar ağacının altındaki suyun etrafı sürekli temizlenmektedir. Su doldurmaya gelenlerin kayma-düşme nedenini anlayamadım. Yerinde incelenip sorun varsa giderilir.

3-Medre yokuşu gerçekten büyük bir sorun. Çözümü için uğraş verdiğimiz ve tüm çabalarımıza rağmen çözemediğimiz bir sorun. Beldemizin fiziki koşulları bu sorunun çözümünü çok zorlaştırmaktadır. Çözümü için çabalarımız sürmektedir.

4-Seçimlerde verdiğimiz sözlerin arkasındayız, bunları teker teker gerçekleştiriyoruz. Aşağıdaki (Atatürk mahallesi) okul yeri tespit edilmiş olup yerin düzenlenmesi-hafriyat işi belediyemiz tarafından yapılmıştır.İlgili kurum olan MEB Proğrama almış olup beklemektedir.Belediye sarayı ve sosyal tesis için 7 dönümlük bir arazi yeri tahsis edilmiş olup belediye adına tapulanmıştır.Şu anda yapımı süren belde havuzu vardır.Bu yaz bitirilmesi ve halkımıza açılması düşünülmektedir.Belediye olarak üzerimize düşen görevi en iyi bir şekilde yerine getirmeye çaba sarf ediyoruz.

Sen ve senin gibi duyarlı arkadaşlarımızın yapıcı eleştiri ve önerileri çalışmalarımıza destek verecek kolektif bir çalışmanın beldemiz için daha da verimli olacağına inanıyorum.
Selam ve sevgilerimle

nazmi
27-01-12, 01:52 PM
Duyarlılık gösteripte cevap verdiğiniz için ben çok teşekkür ederim. Bu belde hepimizin. Sorunlarıyla ilgilenmek, sorunlarını dile getirmek hepimizin görevidir. Ben, sevdiklerime ve belde halkıma bu sorumluluğu bir borç olarak görüyorum. O yüzden sizin devamlı takipçiniz olacağım. Bu durum şahsiyete karşı değil, icraatlara karşıdır.
“Çınar altı suyu” meselesi, yerin eğimli olması ve gerek parkelerin özelliğinden gerekse devamlı ıslanmasından kaynaklanan bir sorundur. Oraya gelen çoğu insanın bu durumu yaşadığından emin olabilirsiniz. İnsanlar artık kendilerine göre tedbirler, önlemler almaya başlamışlar. Oraya göre ayakkabı giymeleri ya da dikkatli adımlarla yürümeleri bu meselenin bir göstergesidir. Şahsen ben arada su doldurmaya ya da oradaki akrabaların yanına ziyarete gittiğimde bu durumu yaşadım, hatta bir çocuğun fena şekilde kayıp düştüğünü ve bizzat kendim evine götürdüğümü söyleyebilirim.

Neler yapılabilir, belki oraya geniş 3-4 basamak şeklinde merdiven yapılabilir. Saygılar…

baskan
27-01-12, 01:55 PM
Mahmut Bey,
Belde halkımızla gurur duyuyoruz Aydınıyla da ayrıca gurur duyuyoruz.;eleştirmesini de bilirler,övmesini de.Haklı ya da haksız iyi niyetle yapılıyorsa eleştiri, mutlaka yararlı olur diye düşünüyorum.Özellikle haklı eleştirilerin yolumuzu aydınlatan ışık olduğuna yürekten inananlardanız.Bu bağlamda duyarlılığından ve yazınızın ilk paragrafındaki öz eleştiriniz için sizi selamlıyor,kutluyorum.

Eleştiri ve sorularınızı kısa kısa yanıtlamadan önce, özellikle ilgi ve duyarlılığınızdan dolayı sizi belediyeye davet ediyorum.Ne kadar sorunuz varsa cevaplanacak ne kadar öneriniz,düşünceniz varsa dostça ve samimiyetle paylaşmak üzere davet ediyorum.

1-Üst mahallede bağ ve bahçelere giden yol çalışmasının 1.etabı bitti.2.etabı yolda gördüğümüz eksikliklerin giderilmesi düzeltilmesi yönünde olacak.

2-Okul yeri merkezi , herkesin ulaşabileceği bir yerde olmalıydı.Yer seçimi zamanında yanlış yapılmış ne yazık minik öğrencilerin ağır sırt çantalarıyla yaşadığı eziyet bundan kaynaklanıyor büyük oranda..Bu öğrencileri taşıma sorumluluğu büyük.Özel hostesli araçlar olmalı ki taşınabilsin.Araç ve personelimiz buna müsait de değil yeterli de değil.Ancak öğrenci velileri ile yaptığımız görüşmelerde katkı vermeğe hazır olduğumuzu ancak sorumluluğu tamamen taşıyamayacağımızı belirtmiştik.

3- Av la ilgili ne yazık ki tüm uyarı ve anonslara rağmen istediğimiz sonucu alamadık.Velilere büyük sorumluluk düşüyor.Özellikle yerleşim alanına yakın yerlerde avlanan gençlerin velilerine yazılı ihtarda bulunuyoruz..

4-Ne yazık ki Tedaş hantal; sorumluğunu yerine getiremiyor. Büyük oranda siyasilerin yönlendirdiği başarısız bir kurum. Buna rağmen kangrenleşen elektrik sorunumuzu çözecek yeni trafo, şebeke ve aydınlatma projelerimiz yaptırıldı, uygulama ödenek bekliyor.

5-Medra yolu farklı iki çözüm uygulamamıza rağmen istediğimiz sonucu alamadık. Ama çözeceğiz söz.

6-Çınaraltı soğuk su rampasına basmaklar yaparak mevcut sorunu çözeceğiz. Araç girişi için bu şekilde parke döşenmişti.Özellikle yağışlı günlerde yarattığı olumsuzluğu gördük ivedi olarak çözeceğiz..

7-Etütleri, tasarımı yapıldı belediye sarayının. Büyük şehir Belediyesinin kurulacağı varsayımı projemizi rafa kaldırttı. Paramızı alabildiğince satılamayacak, taşınamayacak belde halkına direkt hizmet anlayışına yönelik işlere harcamamız en doğrusudur diye düşünüyorum.

Çok amaçlı salon için(düğün, nişan, toplantı vs. içinde kullanılabilecek) ödeneğimiz mevcut. Önümüzdeki günlerde uygulamasına başlıyoruz. Kısa sürede tamamlanacaktır.

Atatürk Mahallesi ne okulla ilgili iki yer tahsisi yapıldı.6 dönümlük yer inşaata hazır. Yaptığımız yerle ilgili Milli Eğitim Müdürü “,istinat duvarlarını yapın programa alalım” yazısı üzerine; bizde “programa alın, istinat duvarları için taahhütte hazırız” dedim.

Görev bitimine bir yıl değil iki buçuk yıla yakın süre var.Beldemize en iyi hizmeti gerçekleştirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz.Selam ve sevgilerimle.

Dursunlu Belediye Başkanı Selahattin Altınöz

nazmi
28-01-12, 12:10 PM
Yaptığınız bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.Tabiki derdimiz kimseyi yermek, yerden yere vurmak değildir, Verilen sözleri takip etmek, yapılan icraatların doğruluğunu sorgulamak ve bilgi almak amaçlıdır. Biz yiğidin asla hakkını yemeyiz;ancak eğer bizde yiğitsek hakkımızı yedirtmeyiz.Size başarılar diliyor verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum.
Mahmut Günay (http://www.facebook.com/tedirgin06)