Orijinalini görmek için tıklayınız : Nebih nafile -nafile nafile...
Bedran Cebiroğlu
13-05-11, 08:02 PM
İSTİKLAL MARŞI EŞLİĞİNDE AKP MİLLET VEKİLİN"DEN ALMIŞ OLDUĞU ÖDÜLDEN DOLAYI NEBİH NAFİLE"Yİ KUTLUYORUZ,BİR EKSİK VAR MEHTER MARŞI VE KUŞ EGZOSUN REKLAMI EKSİKTİ...
Önce Adana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu “5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu” anısına şiir yarışması sonucunda; okulumuz meslek dersleri öğretmeni şair-ozan Nebih Nafile’nin “Sensizliğin Sancısı” adlı şiiri Birincilik Ödülü aldı.
19 Şubat 2010 tarihinde Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine eşiyle beraber katılan şair Nebih Nafile’ye plaket ve Birincilik ödülü belgesini Adana milletvekili Fatoş Gürkan ZOPCUK verdi.
Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı, Önce Adana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkan yardımcısı, gazeteci Halise Tekbaş ve Akdeniz Televizyonu sunucusu Ayfun Kaplan’ın başarılı sunuşları ile programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.
Oldukça kalabalık bir seyirci topluluğunun katıldığı Ödül Törenine Adana Millet Vekili Fatoş Gürkan ZOPCUK’un yanı sıra, Karadağ'dan şair-yazar ve Parlementer Saffet Hotvic, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Ceyhan Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Ali Arslan, Önce Adana Derneği Başkanı Abdurrahman Sezgin, çok sayıda Sivil Toplum kuruluşları Başkanları ve gazeteciler katıldı.
Eksik birşey kalmasın, ben de notumu tümden siliyorum.
Çok ağır yazdığımı biliyorum. Ama biz Antakyalılar, ne AKP, ne de AKP’li bir ”millet” vekilinden ödül alacak değiliz. Hele hele müslüman burjuvazisinin desteklediği AKP ve onun yerleştirmeye çalıştığı islami faşizmi bir partiden ödül almak yana, bu ödüle ”a n t e k e ce” küfür ederiz. Red ederiz! “A N T E K E C E” budur! Herkes Süleyman Okay’ı ansın ve okusun, diyorum.
Sonuç notum, Nebih şahsında, bu boş hatta duranlar içindir. Bu kadar.
Bedran Cebiroğlu
18-05-11, 03:40 AM
Faiz Cebiroğlu eleştirilerine aynen katılıyorum... Gazete ısmarlama haberine ekleme yapıyorum:Samandağ'ında alevi şeyhleri kim ihbar etti?... İhbar edenlerin önderliğinde "Samandağ Şiir Günleri" düzenlendi... Kim geldi?.. İhbar eden Kaymakam geldi mi?.. Hangi Şaircikler geldi?.. Şeyhler niye günlerce tutuklu kaldı?.. Bunlar hakkında bilgisi olanlar lütfen bana yanıt versinler...Sanat ve edebiyat ciddi bir iştir... Neruda'nın çok sevdiğim sözü:"Şiir Boşuna Yazılmış Olmayacak.." Gerisi ve Fatoş'un ötesi ödüller Nafile... Sana yakışmıyor, Nebih Nafile...
ismail cebiroglu
18-05-11, 09:30 PM
http://www.erolbilecik-atl.k12.tr/yeni/index.php?option=com_content&view=article&id=101:oeretmenimiz-nebih-nafileye-1-lik-oeduelue&catid=52:yarma
üst taraftaki adresi tıklayarak haberi kaynağından okuyabilirsiniz
Öğretmenimiz Nebih Nafile'ye 1. lik ödülü
Önce Adana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu “5 Ocak Adana'nın
Kurtuluşu ” anısına
şiir yarışması sonucunda; okulumuz meslek dersleri öğretmeni şair-ozan
Nebih Nafile’nin “Sensizliğin Sancısı” adlı şiiri Birincilik Ödülü aldı.
19 Şubat 2010 tarihinde Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine eşiyle beraber
katılan şair Nebih Nafile’ye plaket ve Birincilik ödülü belgesini Adana milletvekili Fatoş Gürkan
ZOPCUK verdi.
Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı, Önce Adana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
başkan yardımcısı, gazeteci Halise Tekbaş ve Akdeniz Televizyonu sunucusu Ayfun Kaplan’ın
başarılı sunuşları ile programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.
Oldukça kalabalık bir seyirci topluluğunun katıldığı Ödül Törenine Adana Millet Vekili Fatoş
Gürkan ZOPCUK’un yanı sıra, Karadağ'dan şair-yazar ve Parlementer Saffet Hotvic, Ceyhan
Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Ceyhan
elediyesi Kültür Müdürü Mehmet Ali Arslan, Önce Adana Derneği Başkanı Abdurrahman
Sezgin, çok sayıda Sivil Toplum kuruluşları Başkanları ve gazeteciler katıldı.
Ödüle layık görülen Eserler ve Şairler; Birinci Nebih NAFİLE- ANTAKYA / HATAY
Düzeltme: Nebih Nafile ilgili yer alan ve yukarıda eklenen habere verdiğim yanıtta; ”güzel bir yorum” demişim. Doğru değil, sözkonusu olan ”yorum” değil, ”haberdir.” Benden kaynaklanan bu yanlışı düzeltiyor, Bedran Cebiroğlu’nun eklemiş olduğu bu haber, İsmail Cebiroğlu’nun verdiği linkte, Antakya Gazetesi, birçok gazete ve sitelerde yer aldığını hemen belirteyim.
Bedran Cebiroğlu
19-05-11, 12:36 AM
Dursunlu Paylaşım Formu; iyinin ve güzelliğinin aynasıdır... Çok ilginç haberleri okuyoruz... Okumak ve paylaşmak zorundayız... Bir haberi paylaştım N.Nafile ile ligili... çok sitem duydum... Çokça sevindim... Sitemlerinizi ona yazın... Çünkü benim o haberle alakam yoktur... Tamamen onun haberidir... Virgülüne dokunmadan, D.F.Formuna taşıdım... Neden?.. Çok ilginç bir haber.. Nedenlerin nedeni Dursunlu... Konser verecekmiş beldemde... verebilir... Kim dinleyecek onu, hangi AKP'li ona hoşgeldin plaketi verecek merak ediyorum... (Not: Bana mal edilen habar ona aittir... İsmail arkadaş linkini yayınladı, ayrıca Faiz arkadaş "Benim Yorumum" yerine N. Nafile haberi üzerine dedi... Düzeltisi güzeldir...)
Dostlar; bundan sonara haberin orjinalini okuyarak, bana değil N.Nafile, nafile, nafile için yorum yapmanızı diliyorum
Bedran Cebiroğlu
13-06-11, 08:57 PM
Eğitim Sen Hatay Şubesi olarak 26-28 Kasım Tarihleri arasında Felsefe Günleri düzenledik. İlk Gün Ekoloji ve felsefe, 2. Gün Kimlik ve Felsefe 3. Gün de ise Gençlik ve Felsefe alt başlıklarıyla hazırladığımız etkinliğin 2. günü benim açımdan ayrı güzellikteydi. Etkinliğe Çukurova üniversitesinden Prof.Dr. Adnan GÜMÜŞ ve Öğretim Görevlisi Dr. Celal GÜRBÜZ katıldı.
Etkinliğe hazırladığımız metni sunmakla başladım. Sonra sözü Adnan Hocaya bıraktım. Adnan Hoca sunumu daha çok yerellik üzerinden örneklerle anlattı.. Antakya’daki şair ve yazarlardan alıntıladığı şiir ve metinlerle kimlik ve felsefe konusuna renk kattı. Burada güzel olan şey alıntıladığı yazar ve şairlerin üçünün DURSUNLU kökenli olmasıydı. (Murat ALTUNÖZ, Bedran Cebiroğlu ve Faiz Cebiroğlu..) Bu ayrı bir mutluluk kattı. Onların şiirlerinin yazılarının o platformda dile getirilmesi beni gururlandırdı doğrusu. Yüreğinize duygularınıza emeğinize sağlık.
Bu duyguları herkesle paylaşmanın sahip olduğumuz değerleri tekrar hatırlatmanın gerekli olduğunu düşündüm. Düşünün bir Akademisyen Antakya ilgili örnekleri Dursunlu kökenli dostlarımızdan veriyor. Bu benim açımdan önemli bir olay. Yoksa Abartıyor muyum ?
Alıntılanan şiir ve yazılarınız:
BEDRAN CEBİROĞLU:
Asi Nehri
Ben Asi Nehri’yim!
damla damla su...
Suyumu
uygarlık kapısı coğrafyamdan toplamışım
uygarlık "batıdan" aktı diyenlere inat!
Ben doğudan akıyorum;
Suyumu coğrafyamdan, uygarlık kapısı (Babü-l Heve)
Antakya’dan toplamışım
damla damla su...
(…)
Sevda Göçtü Köyümden
(…)
Köyüme bir mart güneşi çarptı
Bahçelerde buzul karlar eridi
Çimlendi her taraf
başaklar da yeşerdi
Neyleyim neyleyim güneşi ben
Sevda göçtü köyümden
-------------
DÜNYA DİLLERLE DOLU
Faiz Cebiroğlu
ÇOK DİLLİK, DEVLETİN PARÇALANMASI DEMEK DEĞİLDİR!
Evet, tek devlet yönetimi altında, ayrı diller konuşan ülkeler çoktur, birkaçını vermek istiyorum:
1- Belçika’nın üç resmi dili bulunmaktadır: Nederland (Flamanca), Fransızca ve Almancadır. Çocuklara, Belediyelere bağlı okullarda, her üç dilde, eğitim verilmektedir.
2- İsviçre’nin üç resmi dili vardır. Almanca, Fransızca ve İtalyancadır. Her kanton da (eyalet), örneğin Wallis kanton’unda, çocuklar, Belediyelere bağlı okullarda, Almanca ve Fransızca eğitim almaktadırlar. Bu kanton da, Neuchätel (Neunburg) üniversitesinin bir araştırması şu sonuçları vermiştir: Erken yaşta, iki dil eğitimi alan çocuklar, yalnız iki dil öğrenmekle kalmıyorlar, aynı zamanda, hızlı dil öğrenme yetenekleri de gelişiyor.
3- Finlandiya’nın iki resmi dili vardır: Fince ve İsveççe. İsveçliler, Finlandiya toplumun ancak %6sını oluşturmalarına karşın, dilleri resmi dil olarak kabul edilmiştir!
4- Büyük Britanya ya da Birleşik Krallık ( İngiltere, İskoçya, Galler ve İrlanda). Burada resmi dil diye bir şey yok. Her 4 dilde, İngilizce, Skots, Welsh ve İrlandaca dilleri kullanılıyor. Düşünün, dört millet bir devlet içinde ve tek yönetim altındadır!
5- Danimarka. Sayıları az olan (yaklaşık olarak 50 bin) ve Danimarka’nın Güneyinde yaşayan, Alman azınlığı, Almanca eğitim almaktadırlar. Ayrıca, radyo, tv, gazete… Her şeyleri vardır. Yine Almanya’da yaşayan Danimarka azınlığı, hem Danca, hem de Almanca eğitim almaktadırlar. Yine Danimarka’ya bağlı Faroe adaları: Bu ada da yaklaşık olarak, 46 bin kişi yaşamasına karşın, Faroe dili resmi dildir. Orada hem Faroe dile ile hem de Danca dili ile eğitim verilmektedir. Ayrıca, “Lagtinget” ismiyle parlamentoları var. Dört yılda bir seçim yapılmakta ve onları, Danimarka’da, temsil eden, iki üyeleri bulunmaktadır.
DİL TOPLUMSAL BİR FENOMENDİR
Danimarka’da pedagog olarak, kendi anadilim dışında, danca diliyle görevimi yapıyorum. Çalıştığım yerde, Türk, Kürt, Arap, Somali, Tamil… çocuklar da var. Onlarla, ikinci dilleriyle, dancayla, konuşuyorum. İçlerinden bazılarının kendi anadillerini bilmediklerini duyduğum zaman, içim yanmıştır. Bir insanın, örneğin, bir Türkün veya Kürdün, kendi anadillerini öğrenmemeleri acıdır. Bu, beni hep düşündürmüştür. Bu duygumu, çocukların velileriyle görüşürken, bıkmadan, usanmadan dile getiriyorum.
Asimilasyonu önlemeye çalışıyorum. Tekliği değil, dil çoğulculuğunu savunuyorum. Çocuklar, ikinci dil öğrensin, ama önce kendi anadilini, duygu dilini öğrensin, diyorum. Benim kavgam budur. Haksız ve yanlışa her alanda karşı çıkıyorum. Düzeltmek için uğraş veriyorum.
(*) Faiz Cebiroğlu: Pedagoji Yazıları(1), Eylemsel Yetke, Alter Yayıncılık /Ankara, Eylül 2007, Sayfa, 87- 96.
-------
29.07.2009
Hangi şehirdenim? Nereliyim?
Balkonlar
Murat ALTUNÖZ (Dğm. 1977-)
Gece düşler kurmak için balkondan şehre bakıyorum.
Trampetlerin sesleri geliyor uzak ışıklardan.
Gözlerimde binlerce yüz,
Tutuşmuş ve yalnız.
Hangi Balkona baksam, kavgadan yeni çıkmış,
Şimdi tam zamanıdır diyen abimin sesine benziyor
Halep’in tüm balkonları.
Zamana düş kurmak için,
balkondan şehre bakıyorum.
Ne annem giriyor düşüme ne sürgün
-----
Siyasal Kimlik
Yürüyüş Devam Ediyor!..
Faiz Cebiroğlu
Beş general emir vermiş
Sürüldük.
Sürüldük, ama sürü olmadık.
Olanlar var
Olsunlar.
Biz, yürüyüşü seçtik
Büyük bir umutla.
Biz, yürüyüşü seçtik
Büyük bir coşkuyla
Yürüyüşü seçtik
Özgürlük için!
Yürüyüşü seçtik
Yaşamak için!
Yürüyüşü seçtik
Ahlaklı bir yaşam için!
Beş general emir vermiş
Sürüldük
Sürüldük ama sürü olmadık.
Yürüdük.
Yürüyüşten çıkanlar var
Çıksınlar.
Cansız vücutları kaldı.
Yolumuz tıkanmadı
Yürüdük!
Yürüyenlerle birlikte
Yürüdük
Güzel ve ahlaklı bir yaşam için!..
Yürüdük
Beş generala inatla.
Yürüdük
Yürüyoruz.
Yürüyüş devam ediyor!..
Kasım, 1982
Haber: Emin Nergüz
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.