PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bulutların üstünde

NurettinBellur
01-05-09, 07:44 PM
BULUTLARIN ÜSTÜNDE

Türkiye Cumhuriyetinin temeli, insanların ve ülkelerin ayrıcalıkları da kültürdür. Toplumun çimentosu olan kültür ve sanatı Atatürk, “hayat damarlarından biri” olarak nitelemiştir. Sanat insan psikolojisine, toplum yapısına ışık tutarak, kendimizi daha iyi tanımamıza yardım eder.

Şiirlerimle insanı, insan hallerini anlatmaya çalıştım. Kendimi başkalarının yerine koydum. Hissettiklerimi yazdım. Sevdiklerinden ayrılanlar beni çok etkiledi. Garajlarda el sallayan nemli gözler… Beni de al diyen bedenler… Yaban elleri… Firak… Kimi dul bir yaşam tetikledi şiirimi, kimi nankör terk eden sevgili. Her şeyi alıp giden eş… Kimi anlatmışsa şiirim, o an için o oldum. Kendimi onların yerinde buldum. Duygularla doldum. Ufuklarda, bazen bulutlar üstünde oldum. Ocaklarda yandım. Şiir yazdım. Kalbimden taştım, hayallere kaçtım. Yazılarım ve şiirlerimle kendimi ve sizleri daha iyi tanıdım.

Aldığım olumlu tepkiler, beni bulutların üstünde taşıdı. Yazdığım şiirlerin bir kısmını kitaplaştırdım. Onun için kitabımın ismini de “Bulutların Üstünde” olarak belirledim. İçimdeki güç ve potansiyeli ‘’Yakto’’ dergisi hatırlattı, ortaya çıkarttı diyebilirim. Sizin de içinizde hatırlatılmaya ve ortaya çıkarılmayı bekleyen güç ve potansiyeliniz olduğundan eminim. Arzu edin, deneyin. Ayrı dünyanızı ortaya koyun. Edison, ampulü keşfederken altı bin deney yapmış. Bu azim ve iradeyle işe sarılanlar başarısız olur mu? Bu şevkle, (karınca misali) koşturan insanlarımız desteklenmeli. Sosyal yardımlaşma dernek üyeleri, bir yandan işlerine koştururken, (karıncalar gibi güçlerini birleştirip) toplum bireylerine faydalı şeyler yapıyorlar.

Kitabımı ve gelirini Yakto Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine adıyorum. Bende karınca kararınca, katkı sunmak istiyorum. Kitabımı satın alarak, sosyal yardımda bulunacak değerli ve duyarlı insanlara şimdiden teşekkür ediyorum. Pes etmeden hayata aşkla meydan okudum. Okudum. Geleceğimi ilmek ilmek çalışarak dokudum. Okudum. Hoş sürprizlere kapımı açtım, kötüden kaçtım. Dostlarımın kalbine sığındım. Onlarla yandım. Derviş misali... Ufuklara gittim. Bulutlar üstünde şair oldum.

An geldi, asır oldu, Gün oldu, hasret doldu, Soluksuz koşu yordu, Hayhuy içinde stresler, Şiir teselli, merhem oldu. Öz yaşamımdan yola çıktım. Duyguları kalbimde mayaladım. Umutlar, ufuklar, hayalleri sonsuzlukla yoğurdum. Biraz gerçek, çoğu düş oldu. Kendim gibi, sizin gibi, bizden öncekiler gibi. Bir varmış bir yokmuş…

Özelinizi yaşayın kuytu, sessiz gecelerde. Kendinizi dinleyin, sohbet edin, okuyun. Hayatınızın anlamını bulun. Yaşamı, kalbinizde sonsuz şiirler dünyasında hissedin. Telaşlarda geçen ömrünüzde, şiir de olsun. BULUTLARIN ÜSTÜNDE olun biraz. Mutlu olun. Keyif alın.

Nurettin Bellur
nbellur@hotmail.com