PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rüyamda görsem, bu satırları yazacağıma inanmazdım...

nazmi
30-01-09, 03:11 PM
Rüyamda Görsem,bu satırları yazacağıma inanmazdım..
http://fotograf.gazetevatan.com/fotogaleri/act/7580_8509_30012009_3.jpg

DAVOS'TA VERDİĞİ İNSANİ TEPKİ, YAPTIĞI KONUŞMA, VE TÜM DAVRANIŞLARI NEDENİYLE TÜRKİYE'nin BAŞBAKANI TAYYİP EDOĞAN'ı YÜREKTEN KUTLAR, SEVGİYLE ALKIŞLARIM. YILLARDIR SİNİRİME DOKUNAN ERDOĞAN, İLK KEZ GÖZÜME SONDERECE GÜZEL BİR İNSAN OLARAK GÖZÜKTÜ; TV KAMERALARINA YANSIYAN RESMİNE SEVGİYLE BAKTIM VE ONUNLA GURUR DUYDUM. KİM NE DÜŞÜNÜRSE DÜŞÜNSÜN, HANGİ ART NİYETLİ ZÜPPE VEYA BİLİNÇLİ PROVOKATÖR BU KONUŞMAYA AŞAĞILAYICI KILIFLAR BULMAYA ÇALIŞIRSA ÇALIŞSIN, BEN, -Tayyip Erdoğan'a sürekli soru işaretleri ile yaklaşan, ve saldıran birisi olarak- BAŞBAKANIN ROL YAPMADIĞINA, TÜM İÇTENLİĞİ İLE KONUŞTUĞUNA İNANDIM.

BU TAVRIN "DİPLOMATİK OLMADIĞINI" SÖYLEMEYE KALKIŞACAK LAF EBESİ ZÜPPELERE SÖYLEYECEĞİM İSE, CEZAYİR'de KATLİAM YAPAN FRANSAYA YALANAN ZAMANIN TÜRKİYE YÖNETİMİ NEKADAR YANLIŞ VE AŞAĞILIK BİR DİPLOMASİ YÜRÜTMÜŞ İSE, MAZLUMUN YANINDA ZALİME KARŞI DÜRÜSTÇE SAF TUTMA CESARETİNİ GÖSTEREREK İNSAN SOYUNUN VİCDANINA SESLENEN, VE BU VİCDANI HAREKETE GEÇİREN TAYYİP ERDOĞAN'DA OKADAR DOĞRU, MÜKEMMEL BİR DİPLOMASİYİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR. BİR BİREY OLARAK KENDİSİNİ TEKRAR HARARETLE, TÜM KALBİMLE KUTLARIM.

BAŞBAKANIN BU TAVRININ KALICI OLMASINI, SÖZLERİNİ DESTEKLEYECEK UYGULAMALARI BAŞLATABİLMESİNİ VE TÜRKİYE'in İÇ POLİTİKASINDA DA HALKA KARŞI ADALETLİ VE DÜRÜSTCE BİR ÇİZGİ İZLEMESİNİ DİLERİM. HALKIN, İŞÇİLERİN ALINAN SOSYAL HAKLARINI İADE TAVRI İÇİNE GİRMESİNİ, OY TOPLAMAYA YÖNELİK İANE DAĞITMA İŞİ YERİNE, HERKES İÇİN GEÇERLİ SOSYAL HAKLARIN TOPLUMA YERLEŞMESİ İÇİN ÇABA SARFETMESİNİ, BAŞTA "DENİZ FENERİ" OLAYI OLMAK ÜZERE HERTÜRLÜ YOLSUZLUĞUN ÜZERİNE GİTMESİNİ DİLERİM...

EĞER DAVOS'DA GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUĞU BU HAKLI VE DÜRÜST TAVIR, SADECE ORADA PARLAYAN BİR SAMAN ALEVİ GİBİ KALACAK OLURSA, BAŞBAKAN BU GERİYE DÖNÜLMESİ ZOR YOLUN SONUNA DOĞRU İSTİKRARLI BİÇİMDE YÜRÜYEMEZSE, GELİŞMELER KENDİSİ İÇİN SONDERECE DRAMATİK OLACAKTIR. VE SANIRIM O'da BU GERÇEĞİ ANLAYACAK KADAR AKILLI BİRİSİDİR...

BELKİ YAZMAYA GEREK YOK AMA, TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI BİLE OLMAYAN, VE NE TÜRKİYE DEVLETİNDEN, VE NE DE BİR BAŞKA DEVLETTEN HERHANGİ BİRŞEY BEKLEMEYEN, HAKSIZLIKLARA GERÇEKTEN BAŞKALDIRMIŞ BİRİ OLARAK ONYILLARDIR BİLDİĞİ YOLDA DOĞRU-YANLIŞ GİDEN, 19 YAŞINDAN BERİ ATAİST OLAN BİRİ OLARAK, SÖZLERİMİN İÇTENLİĞİNE SANIRIM HERKES İNANIR...

Yusuf Küpeli
29-01-2009, 23:30

nazmi
30-01-09, 03:22 PM
"EĞER DAVOS'DA GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUĞU BU HAKLI VE DÜRÜST TAVIR, SADECE ORADA PARLAYAN BİR SAMAN ALEVİ GİBİ KALACAK OLURSA, BAŞBAKAN BU GERİYE DÖNÜLMESİ ZOR YOLUN SONUNA DOĞRU İSTİKRARLI BİÇİMDE YÜRÜYEMEZSE, GELİŞMELER KENDİSİ İÇİN SONDERECE DRAMATİK OLACAKTIR. VE SANIRIM O'da BU GERÇEĞİ ANLAYACAK KADAR AKILLI BİRİSİDİR..."

Yazının bu yanı çok önemli.Gelişmeleri birlikte takip edeceğiz.Ülkemizde İsraile duyulan tepkilerin çığ gibi büyüdüğü bir ortamda böyle bir tavır, seçime yönelik bir yatırım olarak da düşünüyorum.Ama amacı (ilerleyen süreçte göreceğiz bunu)ne olursa olsun bu tavrı haklı ve yerinde bir tavırdır.

meh_met
30-01-09, 07:39 PM
Önemli olan, bu tavır ülkemize neye mal olacak? Zam mı acaba....

Bu tavır hoş bir tavır değildir. Kendini ifade etmekten yoksun, saldırgan insanların tavrıdır. Zaten kendide ifade etti: Bu tavır İsrail veya cemaatlerine (Siyonizm, Mason...) karşı değildir. Paneli yöneten kişiye karşıdır. Başbakan anlaşılan Ülkemizde uyguladığı ve puan aldığı "külhanbeyi" tavırlarını dışilişkilerde de puanlandırabileciğini düşünüyor. Yazık..
Başbalana şunu söylemek isterdim: Sen orada "kabile başkanı" olarak olmadığını ifade ettin, ama senin arkanda sadece "kabile reisleri" durdu. Eğer gerçekten ciddiyse ve Filistin halkının yanındaysa "İsrail, Siyanizm ve Mason" örgütleriyle yapılan anlaşmaları askıya almalıdır.

Siyonizme karşı duruş, lafla olmaz, Eylemle olur.
Mesela Venezuela gibi...

İsrail tarafından dünyaya zehir olarak saçılan GDO ların ülkemize girişi yasaklanmalıdır.
İsrail bağımlılığı yapan tüm "tohum destekleri ve yasaları" kaldırılmalıdır.
Tankların revizyon ve bakım anlaşmalrı askıya alınmalıdır.
En önemlisi Mason localarıyla bağdaş kuran "Fethullah Cemaati" ülkemizi İsrailin yönettiği Amerikadan bizi yönetmesinin önüne geçilmelidir.

Bunlar hayal değil, olabilir Başbakan. O zaman seni tarih sayfalarına yazarlar tarihçiler.
Şimdi diyecekleri; şımarıklık yaptı vesselam...

Münir Atıcı
30-01-09, 11:28 PM
Başbakanın Davos'ta, İsrail Cumhurbaşkanına verdiği yanıtı çok önemsiyorum. Ancak, yeterli görmüyorum. Güzel bir ata sözü var. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye. Haydi sayın başbakan, İsrail ile yapılan askeri ve diğer ikili anlaşmaları askıya alın. Silah alımını ve modernizasyonunu öngören anlaşmayı iptal edin. İsrailli pilotların Konya'da eğitimine son verin. Bunları yaparsanız size inanacağım. Bu toplantıdaki tavrınızın sadece iç kamuoyuna yönelik olmadığını kabul edip sizi takdir edeceğim.

müslüm yurtseven
03-02-09, 01:41 PM
Kuşkusuz Başbakan'ın sergilediği tutum doğru bir tutum; ancak ben Başbakan'ın çok da samimi olduğuna inanmıyorum. zira, mazlum halkların savunucusu Tayyip, 2003'te yaşamıyor muydu? 1 milyon insanın yaşamını yitirdiği Irak halkı için Bush ile el sıkışmaktan başka ne yaptı allah aşkına. Davos meselesine geleceksek ben konuşmayı izledim ve çok daha önceden yapılması gerektğini savundum, yine şunu söylemedenden geçemiyecem: İstanbul da oturanlar bilir ki, Kamu için tahsil edilen vasıtalar saat 24.00 da mesailerini bitirirler ancak o gün konuşma yapıldığı zaman, Atatürk hava limanına giden insanlar saat 03.00 gibi evlerine metro ile dönmüşlerdir. yani normalde saat 24.00'te mesaisini biten metro, o gün saat 03.00'e kadar çalışmıştır. Keza, Saadet partisinin son günlerdeki yükselişi ( istanbul da ) akp yi tedirgin etmiştir. 29 Mart seçimleri anlayacağınız bazen Kediyi Aslan yapabiliyor; ta ki 30 mart bitene kadar, sonra aynı aslan kediliğine devam edecektir. Gönül isterdi ki Davos'ta konuşan şahlanan Başbakan çokkkkkkkkkk daha önce bunu Batılı emperyalistlere karşı yapsa, ama yapmadı ileride de pek yapacağını sanmıyorum. Dolayısla yazıyı yazan sayın Yusuf Küpeli rüyasına inansın, kediler de şahlanır zamanı olunca, ancak yine kedi kalır zaman geçince, sevgiler....

müslüm yurtseven
03-02-09, 02:01 PM
Aslında şunu da dile getirmek isterim ki, eylemlerde taşınan pankartlar günler öncesinden hazırlanır. Atılacak sloganlar da öyledir. Türkiye saati ile yanılmıyorsam saat 21.00 gibiydi konuşma yayınlandı ve aradan 1,5-2 saat geçmesine karşın Havaalanında 1000 kişilik bir grup ellerinde pankartlar ( maatbaa yapımı ) Başbakanı bekliyorlar.kuşkusuz, o saatte havalimanına varabilir- ama insanların yavaş yavaş evlerinden çıktıklarını düşünürsek - Şu da akla gelebilir, havaalanının oralarda başbakanı seven ve destekleyen yok mu diye, olabilir. ancak, yine İstanbulda oturanlar iyi bileceklerdir ki; Metro güzergahı Aksaray- Havalimanı hattıdır. Aksaraydan yola çıkan bir vatandaş 1 saat sonra havalimanında olur. Yani bence burada yine bir seçim havası var, gerisini siz düşünün, sevgiler...

POLAT ALEMDAR
04-02-09, 12:33 AM
Chp'lı Ve Aynı Zamanda Dursunlu Esrafından Bır Unsur Olarak Basbakan Sayın Recep Tayyıp Erdogan'ın Davos'ta Yaptıgı Konusmadan Oturu Kendısını Tebrık Ederım..sımdıye Kadar Hıc Bır Tc Ust Duzey Yonetıcısı Boylesıne Radıkal, Boylesıne Cesaret Dolu Bır Konusma Yapmamıstı....

F.cicekli...

meh_met
04-02-09, 11:49 AM
Chp'lı Ve Aynı Zamanda Dursunlu Esrafından Bır Unsur Olarak Basbakan Sayın Recep Tayyıp Erdogan'ın Davos'ta Yaptıgı Konusmadan Oturu Kendısını Tebrık Ederım..sımdıye Kadar Hıc Bır Tc Ust Duzey Yonetıcısı Boylesıne Radıkal, Boylesıne Cesaret Dolu Bır Konusma Yapmamıstı....

F.cicekli...

Ne mutlu Hamaslıyım diyene...

Vallahi kıskandım... Hep böyle altı okka bi başbakanım olsun isterdim.

*

Evlatlarımız kahpe pusularda şakır şakır şehit edilirken, açsın telefonu Barzani'ye, "eksküzmi" desin mesela... "Bundan böyle sınırdan kedi bile geçerse, çadırına F16 yağdırırım, nerden geldiğini şaşırırsın" desin... İsterdim.

*

Kafamıza çuval geçirdiklerinde, isterdim ki, toplasın kabineyi acilen, "İncirlik'e kilit vurdum" desin... Çağırsın ABD Büyükelçisi'ni, "Bak arkadaş, ya çıkıp özür dileyeceksiniz, ya da topla tasını tarağını Nebraska'ya kadar yolun var, anca gidersin" desin...

İsterdim.

*

Annan Planı'nı burnumuza dayadıklarında, kaldırsın telefonu, "Bizde güzel bir laf vardır dostum Kostas, senin anan güzel mi?" desin, şakayla karışık... Gitsin Kıbrıs'a, "Biz burdayız kardeşim, santim kımıldamayız, çok rahatsızsan ananı da al git" desin...

İsterdim.

*

Bize turistik vize bile verirken bin dereden su getiren ülkelerde bölücüler cirit atıyor, AB çatısı altında konferans filan düzenliyor... İsterdim ki, çıksın Meclis kürsüsüne, "Toprağıma, milletime yönelik bu husumet bitene kadar, AB ile ilişkilerimizi askıya alıyorum" desin... "Benim için bitmiştir, daha gelmem Brüksel'e" desin... İsterdim.

*

Uzatmayayım...

Kıskandım.

Ömrüm boyunca özlemini çektim.

Hamas'a nasip oldu.

*

Ne mutlu Hamaslıyım diyene.

(Not: İleti olarak bana gelen bir yazı. Yazılanlar çok doğru. Katılıyorum. M.Çiçekli)