neco_mansur
06-12-08, 09:02 PM
Öğretmene Bir Soru
Üniversite son sınıf öğrencisi yazılı sınavından kalınca doğru hocasına gider:
-'Siz sınıfta bırakarak hayata atılmamı önlüyor ve beni cezalandırıyorsunuz. İşin bu yanını hiç düşündünüz mü?'
-'Tabii düşündüm. Hocanın görevi bilgiyi ölçmek, yeterli olmayanı sınıfta bırakmak değil mi?'
-'İyi. O zaman size bir teklifim var. Bir soru da ben size soracağım.
Doğru cevabı verirseniz, ben kötü notumu kabul edip sınıfta kalacağım. Bilemezseniz, notumu düzeltecek ve sınıfı geçirteceksiniz.
Hocanın keyfi yerinde.Teklifi kabul eder. Ve öğrenci sorar:
-'Yasal olup, mantıklı olmayan nedir? Mantıklı olup, yasal olmayan nedir? Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir?'
Hoca uzun uzun düşünür ama cevabı bulamaz. İddia gereği öğrencisine iyi not vererek sınıfı geçirir. Ama aklı da soruda kalır. Sonunda sınıfın en iyi öğrencisini çağırır, olayı anlatır ve sorunun yanıtını bilip bilmediğini sorar. Öğrenci hemen cevap verir:
-'Siz 65 yaşındasınız ve 23 yaşında bir kadınla evlisiniz. Bu yasal ama mantıklı değil. Karınızın 25 yaşında bir sevgilisi var. Bu mantıklı ama yasal değil. Siz karınızın sevgilisini, zayıf alıp sınıfta kalması gerekirken not verip mezun ediyorsunuz.Bu da, ne mantıklı ne de yasal.':))
> > Temel tıp fakültesini bitirip, beyin cerrahisi ihtisasına başlamış.
>
> > İlk yurtdışı kongresinde, heyecanla farklı ülkelerden bir araya gelen
> > doktorların arasına karışmış. Bir köşede, kalabalık bir grubun
> > aralarında tartışmakta olduğunu görüp konuşmalarına kulak kabartmış.
> > Aksanından İngiliz olduğu anlaşılan doktor şöyle diyormuş:
> > Beyin cerrahisi bizde öyle ilerledi ki, beyin nakline başladık. Biz
> > bir adamın beynini alırız, başkasına naklederiz ve onu altı haftada iş
> > arayacak hale getiririz.
> > Bunu duyan bir Alman cerrah, küstahça atılmış:
> > Bu hiç birşey değil; biz bir adamın beynini çıkarıp, başkasına
> > naklederiz ve onu dört haftada orduya katılıp, savaşacak hale
> > getiririz.
> > O ana kadar sessiz, sakin tartışmayı dinleyen Temel, yüksek sesle söylenmiş:
> > Beyin nakli mi, ne kadar gereksiz!
> > Bir anda bütün gözler kendisine dönerken eklemiş:
> > Biz Kasımpaşa'dan bir beyinsizi aldik ve (B.....) yaptık. Şimdi
> > ülkenin yarısı iş arıyor, yarısı da savaşa hazırlanıyor... !!!!!.....::::))))
Üniversite son sınıf öğrencisi yazılı sınavından kalınca doğru hocasına gider:
-'Siz sınıfta bırakarak hayata atılmamı önlüyor ve beni cezalandırıyorsunuz. İşin bu yanını hiç düşündünüz mü?'
-'Tabii düşündüm. Hocanın görevi bilgiyi ölçmek, yeterli olmayanı sınıfta bırakmak değil mi?'
-'İyi. O zaman size bir teklifim var. Bir soru da ben size soracağım.
Doğru cevabı verirseniz, ben kötü notumu kabul edip sınıfta kalacağım. Bilemezseniz, notumu düzeltecek ve sınıfı geçirteceksiniz.
Hocanın keyfi yerinde.Teklifi kabul eder. Ve öğrenci sorar:
-'Yasal olup, mantıklı olmayan nedir? Mantıklı olup, yasal olmayan nedir? Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir?'
Hoca uzun uzun düşünür ama cevabı bulamaz. İddia gereği öğrencisine iyi not vererek sınıfı geçirir. Ama aklı da soruda kalır. Sonunda sınıfın en iyi öğrencisini çağırır, olayı anlatır ve sorunun yanıtını bilip bilmediğini sorar. Öğrenci hemen cevap verir:
-'Siz 65 yaşındasınız ve 23 yaşında bir kadınla evlisiniz. Bu yasal ama mantıklı değil. Karınızın 25 yaşında bir sevgilisi var. Bu mantıklı ama yasal değil. Siz karınızın sevgilisini, zayıf alıp sınıfta kalması gerekirken not verip mezun ediyorsunuz.Bu da, ne mantıklı ne de yasal.':))
> > Temel tıp fakültesini bitirip, beyin cerrahisi ihtisasına başlamış.
>
> > İlk yurtdışı kongresinde, heyecanla farklı ülkelerden bir araya gelen
> > doktorların arasına karışmış. Bir köşede, kalabalık bir grubun
> > aralarında tartışmakta olduğunu görüp konuşmalarına kulak kabartmış.
> > Aksanından İngiliz olduğu anlaşılan doktor şöyle diyormuş:
> > Beyin cerrahisi bizde öyle ilerledi ki, beyin nakline başladık. Biz
> > bir adamın beynini alırız, başkasına naklederiz ve onu altı haftada iş
> > arayacak hale getiririz.
> > Bunu duyan bir Alman cerrah, küstahça atılmış:
> > Bu hiç birşey değil; biz bir adamın beynini çıkarıp, başkasına
> > naklederiz ve onu dört haftada orduya katılıp, savaşacak hale
> > getiririz.
> > O ana kadar sessiz, sakin tartışmayı dinleyen Temel, yüksek sesle söylenmiş:
> > Beyin nakli mi, ne kadar gereksiz!
> > Bir anda bütün gözler kendisine dönerken eklemiş:
> > Biz Kasımpaşa'dan bir beyinsizi aldik ve (B.....) yaptık. Şimdi
> > ülkenin yarısı iş arıyor, yarısı da savaşa hazırlanıyor... !!!!!.....::::))))