Orijinalini görmek için tıklayınız : Belediyeden Memnun musunuz?
Belediye ile ilgili bir anket açalım dedik.Anketimiz iki seçenekli
Belediyeden memnun musunuz? evet veya hayır
Yandaki kutulara işaret koyulduktan sonra dileyen görüşünü olumlu veya olumsuz yazabilir.Eksiklikler,düşünceler yazılabilir.Anket 15 gün boyunca sürecektir.Haydi kolay gelsin.
gurbetci1
15-11-08, 04:15 AM
paylasım ıcın tesekkurler
Merhaba dostlar,
Yıllardır yurt-dışında Danimarka’da, yani belediyelerin yönettiği bir ülkede, yaşıyorum. Ama Dursunlu beldesi hep içimde kalmıştır. Yıllar öncesinde, şuan belde olan, köy için çok uğraştık… Köyde değil, ama köyden çıkan kireç patronları, Adana’da ”Yılankale” ve civarlarında ”haksız” para kazananlara karşı mücadele ettik/ ettim. Köyde ”grevin” ne olduğunu bilmeyenler vardı; ama o zaman ki ”kireç ocakları patronlarına” karşı ilk grevi ben yönettim. Benim çok sevdiğim arkadaşım Seyfettin Bereketoğlu, ”grev” yapıyoruz dediğim zaman, bana arapçayla, ”Allah Allah!... Grev yaptığın ”Ocak Yeri”n sahibi abin değil mi?”
Ben de evet demiştim ve o zamanlarda hatırlayabildiğim kadarı ile şunu söylemiştim: ” Önemli olan sömürü var mı, yok mu? Bu çağda ”kunte – kinte” olarak yaşamak istemiyoruz. Grevdeyiz…Köye hizmeti olmayanlara, köyün işçilerini sömürenlere karşı grevdeyiz!..”
Konuya dönelim: Sürekli gidip geldiğim ve ”hasretinden prangalar eskittiğim” Dursunlu Köyü belde oldu. Kendine yakışan bir Başkan seçti. Belediyeler konusunda bilgi sahibi birisi olarak, ”yapılan çalışmalar ve hizmetler” gerçekten takdire değerdir. Böylesi çalışmaların sürmesini istiyoruz. Gençlik ve kültür merkezlerine yönelik çalışmaların yoğunlaştırılmasını istiyoruz.
Eski arkadaşım belde Başkanı’na ve tüm belde halkına sevgi ve selamlarımı iletiyorum.
suleymancicekli
15-11-08, 08:45 PM
:pitKesinlikle yoruıma gerek kalmadan... Memnun olmamak mümkün mü?
Şah Hatayi
15-11-08, 09:34 PM
ben dursunludan değilim ama yinede oylamada menunum dedim.
dursunluya ilk gittiğimde dikkatimi çeken yolu olmuştu. parke düşeliydi ve beldenin temizliği çok hoşuma gitti. bir belediyenin yapması gereken en öenmli hizmettir; yol ve çevre temizliği.
belediyenin yan tarafından manzara da güzeldi. atatürk ün hatay ı neden çok önemsediğini, doğayı izleyince daha iyi anladım...
valla çok şanslısınız. benim köyüm buralara çok uzak ve ne kuş uçar ne kervan geçer...
kıymetini bilin..
zeyfehüseyin
15-11-08, 10:53 PM
ben dursunludan değilim ama yinede oylamada menunum dedim.
dursunluya ilk gittiğimde dikkatimi çeken yolu olmuştu. parke düşeliydi ve beldenin temizliği çok hoşuma gitti. bir belediyenin yapması gereken en öenmli hizmettir; yol ve çevre temizliği.
belediyenin yan tarafından manzara da güzeldi. atatürk ün hatay ı neden çok önemsediğini, doğayı izleyince daha iyi anladım...
valla çok şanslısınız. benim köyüm buralara çok uzak ve ne kuş uçar ne kervan geçer...
kıymetini bilin..:bravo
Teşekkürler Sayın Şah Hatayi. Gezmesekte tozmasakta o köy bizim köyümüzdür.
Bedran Cebiroğlu
16-11-08, 01:37 AM
Dursunlu Belediyesi kıt olanaklarla çok üstün hizmetler sunan örnek bir belediyedir...
Belediye Başkanı, Meclis üyeleri ve tüm çalışanları canı gönülden kutluyorum.
Çalışmalarının çok haha uzun sürmesi için her türlü desteği vereceğiz.
Saygılarımla... Bedran Cebiroğlu ve çevresi.
RECEP. TAYİP
17-11-08, 01:49 AM
öğrencilere yapılacak kolaylıklar ve beldemiz içerisindeki temizlik dışında çok memnunuz beldemizin eksikliği öğrencilerimizin okula gidip geldiklerindeki zorluklar ve beldemizin sokak temizliklerinde aksaklıklar var bu aksaklıkların giderilmesi ümidiyle belediye başkanımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum
öğrencilere yapılacak kolaylıklar ve beldemiz içerisindeki temizlik dışında çok memnunuz beldemizin eksikliği öğrencilerimizin okula gidip geldiklerindeki zorluklar ve beldemizin sokak temizliklerinde aksaklıklar var bu aksaklıkların giderilmesi ümidiyle belediye başkanımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum
Sayın Recep Tayip konuyu keşke biraz daha açsaydınız.
Öğrencilere yapılabilecek kolaylıklar demişsiniz ne gibi kolaylık sağlanabilir.Beldemizde düzenli çalışan araçlar var,kooperatife bağlı.Daha önce kooparatif başkan ve yönetiminde olan arkadaşlarla öğrenci taşıma konusunda görüşmeler yapılmıştır.Bu konuda bir sorun olduğunu zannetmiyorum.
Temizlik konusuna gelince,Beldemizin en ucra köşelerindeki sokaklar bile beton parke taşlarıyla döşendi (eksik kalan yerlerde de çalışmalar yapılıyor.)Çöp düzenli bir şekilde toplanmaktadır.Sokaklar süpürülmektedir.
Bu yönlü eleştirilerini biraz daha somuta indirgeyip örnek verirsen çok daha iyi olacağı ve haklı eleştirilerin dikkate alınıp eksikliklerin giderilebileceği konusunda emin olabilirsin.Haklı eleştiriler eksikliklerimizi giderebileceği gibi çalışmamıza daha bir anlam kazandıracaktır.
RECEP. TAYİP
18-11-08, 12:40 AM
SAYIN NAZMİ ARKADAŞ
Öğrencilere yapılabilecek kolaylıklar kültür merkezinin açık olması.kütüphanemizin açık olması ayrıyeten okula gidip gelirken haddinden fazla gidiş dönüş sorunu yaşıyorlar.mevcut çalışan araçların çoğu öğrenci bindimi moralleri bozuluyor izlenimlerime göre bak bukadar öğrenci bindi masraflar kurtarmıyor falan öğrencileri bir gelir kaynağı olarak görmememiz lazım sayın nazmi arkadaş acaba en son nezaman beldemizin dolmuşuna siz veya belediye yönetiminden biri binmiş ve öğrencilerimiizn yaşadığı zorlukları görmüş.bir örnek veriyim geçen harbiye garajı denen yerde 5 kız öğrenci vardı .şöför arkadaş koyun bindirir gibi hepsine binin dedi ve başka aracımız gelmeyecek dedi.hepimizin kızı kardeşi var böyle bir şey olmaması gerekirdi.
Nazmi arkadaş beldemizin her tarafı sokakları sağolsun belediye başkanımız ve yönetici arkadaşların çabalarıyla beldemizin her tarafı parke döşendi ama temzilik yeterince yapılmıyor beldemizin sokakları temizlik yönünden içler acısıdır.yanlış anlaşılmasın her yeri değil bazı yerleri örnek verecek olursak sokak araları çöp konteynırlarının yan tarafları temizlik departmanında çalışan arkadaşlar sadece çöpleri topluyorlar etrafını süpürmüyorlarve o bırakılan artıklar kötü bir koku saçıyor.EN BÜYÜK sorun nazmi arkadaşım beldemize dışarıdan gelenlerin bütün beldemizde bir adet umumi wc olmaması camimizin kapısı 24 saat kapalı yani dışarıdan gelenler ihtiyaçlarını karşılayacak bir yer yok .Sevgili NAZMİ ARKADAŞ Allah gecinden versin en ufak bir yangında evlerimiz iç içe olduğundan çok büyük bir kayıba uğrayabiliriz belediyemizin unuttuğu en büyük eksiklik yangın musluklarının olmaması sevgili nazmi arkadaş ben sadece eksiklik gördüklerimi yazdım sizin yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır .şimdiye kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkürler hep birlikte daha iyiye daha güzele HER ŞEY DURSUNLU İÇİN HERŞEY GELECEĞİMİZ İÇİN SEVGİYLE KALIN SAĞLICAKLA KALIN
meh_met
18-11-08, 01:54 AM
SAYIN NAZMİ ARKADAŞ
Öğrencilere yapılabilecek kolaylıklar kültür merkezinin açık olması.kütüphanemizin açık olması ayrıyeten okula gidip gelirken haddinden fazla gidiş dönüş sorunu yaşıyorlar.mevcut çalışan araçların çoğu öğrenci bindimi moralleri bozuluyor izlenimlerime göre bak bukadar öğrenci bindi masraflar kurtarmıyor falan öğrencileri bir gelir kaynağı olarak görmememiz lazım sayın nazmi arkadaş acaba en son nezaman beldemizin dolmuşuna siz veya belediye yönetiminden biri binmiş ve öğrencilerimiizn yaşadığı zorlukları görmüş.bir örnek veriyim geçen harbiye garajı denen yerde 5 kız öğrenci vardı .şöför arkadaş koyun bindirir gibi hepsine binin dedi ve başka aracımız gelmeyecek dedi.hepimizin kızı kardeşi var böyle bir şey olmaması gerekirdi.
Nazmi arkadaş beldemizin her tarafı sokakları sağolsun belediye başkanımız ve yönetici arkadaşların çabalarıyla beldemizin her tarafı parke döşendi ama temzilik yeterince yapılmıyor beldemizin sokakları temizlik yönünden içler acısıdır.yanlış anlaşılmasın her yeri değil bazı yerleri örnek verecek olursak sokak araları çöp konteynırlarının yan tarafları temizlik departmanında çalışan arkadaşlar sadece çöpleri topluyorlar etrafını süpürmüyorlarve o bırakılan artıklar kötü bir koku saçıyor.EN BÜYÜK sorun nazmi arkadaşım beldemize dışarıdan gelenlerin bütün beldemizde bir adet umumi wc olmaması camimizin kapısı 24 saat kapalı yani dışarıdan gelenler ihtiyaçlarını karşılayacak bir yer yok .Sevgili NAZMİ ARKADAŞ Allah gecinden versin en ufak bir yangında evlerimiz iç içe olduğundan çok büyük bir kayıba uğrayabiliriz belediyemizin unuttuğu en büyük eksiklik yangın musluklarının olmaması sevgili nazmi arkadaş ben sadece eksiklik gördüklerimi yazdım sizin yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır .şimdiye kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkürler hep birlikte daha iyiye daha güzele HER ŞEY DURSUNLU İÇİN HERŞEY GELECEĞİMİZ İÇİN SEVGİYLE KALIN SAĞLICAKLA KALIN
Sevgili Dost,
Kültür çalışmaları insanın içinde olan duygular, zorla kazandırılmaz, ama desteklenir. Bu konuda Belediye yönetimimiz -biraz da haklı olarak- eleştirilmiştir.Gerçekten bu önceelikle bunun bilincinde olupta kahvede bir parti kağıt oynayacağına kültür merkezinde veya kütüphanede birkaç satır kitap okumayan dostlarımızı eleştirmek gerek.(Yoksa Başbakanı bizim sokak temizlenmiyor diye eleştirmek gibi olur.)
Tuvalet diyorsun dostum, bizim beldeyi şehir görmek mümkün olmuyor, bırak insanların evlerinin yakınında umumi wc olmasını, insanlarımız -sen de tanık olmuşsun- evinin yanındaki çöp kovasına komşusunun bile (yabancının değil daha) çöp atmasına izin vermiyor(hatta kavgalar olduğu olmuştur). Bundan sonrasını sen yorumla.
Yangın meselesine gelince, bunu doğrusu biraz da latife olarak anladım.Ama belki haklısın da, dile geleceğinden emin ol.
Temizlik konusunda eleştirini görmek için özellikle dikkat ettim, gözümden kaçmış olabilir, nokta verebilirmisin?
Öğrencilerin taşınması bence de hala problem. Ama bunu da şoför arkadaşladan kaynaklanıyor diye sitem etmenin hatalı olduğunu düşünüyorum. Ben kendi adıma bu konuda katkı verecem (öğrencilere servis midibüsü almak için), senin de ve tüm duyarlı dostların katkısını bekliyoruz. Belediyemiz bunun çalıştırılmasını ve ücresiz öğrenci taşıması yapmaya hazır.
Saygılar...
cemile güzel
18-11-08, 02:26 AM
Dursunlu Beledeyesi; Belediye hizmetleri yönünden kusursuzdur...
İleride yapabilecekleri acil sorunlar yok mu? Vardır. Aklıma gelenlerden bir kaç not:
Sosyal ve kültürel alanlar: Beldiye çay bahçesi ve düğün salonu. (Spor sahası etekleri kamulaştırılarak ve ağaçlandırılarak çay ve dinlemne yeri-Spor sahası dizayn edilerek düğün salonu olarak kullanılabilir)
Kültür Merkezi ve kütüphane daha aktif hale getirilebilir.
Bunların hepsi elele vererek zamanla olur... -Ki Sayın Başkanın özellikle kültürel ve sosyal konulara çok duyarlı olduğunu her kes biliyor. Ünümüzdeki dönemde hepimiz ele
ele vererek başkanla ve çalışanşanlarla birlikte olacağız. Belediyeye halk olarak katılacağız, yapılanlar katılımımızın yegane teminatıdır. Teşekkürler Belediye Başkanı
ve tüm çalışanları... Sizlerle uzun uzun yürüyeceğiz... Dünyada örnek belediye olacağız.
CEMİLE GÜZEL.
müslüm yurtseven
18-11-08, 05:34 PM
Sayın Nazmi abi, kuşkusuz dursunlu müthiş bir değişim yaşadı; ancak sorunlar yok denmeyecek kadar fazla. Şöyle ki: öncelikle sayın belediye başkanımız önceki dönem başkanınıdan daha kültürlü biri olmasına rağmen kültür merkezine gerken değer verilmedi keza kütüphane içinde; özellikle köy ulaşımı belli insanların çıkarları doğrultusunda işlediği kanısındayım ve bunnun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekir. Bunun yanısıra Sayın Selahattin Altınöz'e çok teşekkürler uygarlığı için, çalışmaları için ama çok daha fazlası için.... hadi bakalım.
Sayın Nazmi abi, kuşkusuz dursunlu müthiş bir değişim yaşadı; ancak sorunlar yok denmeyecek kadar fazla. Şöyle ki: öncelikle sayın belediye başkanımız önceki dönem başkanınıdan daha kültürlü biri olmasına rağmen kültür merkezine gerken değer verilmedi keza kütüphane içinde; özellikle köy ulaşımı belli insanların çıkarları doğrultusunda işlediği kanısındayım ve bunnun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekir. Bunun yanısıra Sayın Selahattin Altınöz'e çok teşekkürler uygarlığı için, çalışmaları için ama çok daha fazlası için.... hadi bakalım.
Sevgili kardeşim Müslüm,
Yaşam devam ettiği sürece sorunlar devam edecektir.Sorun çözmek için varız;güzeli en güzeli inşaa etmek için varız. Sen ve senin gibi duyarlı arkadaşların elbirliği vermesiyle, çabasıyla sorunlar asgariye indirilebilir.Belediyemiz tüm beldemize aile,parti vb ayrımcılığı gözetmeksizin hizmet eden bir kurum haline gelmiştir.Gözümüzden kaçan, aklımıza gelmeyen bir takım sorunlar olabilir.Lütfen bunları iletelim,konuşalım.Site aracılığıyla,telefonla (2381125 ve 2381015)veya bizzat belediyeye giderek başkanımızla yüz yüze konuşarak bu eksiklikleri belirtelim.Yerel yönetim anlayışımız çoğunluğun yani halkın katılımını esas almaktadır.Sorunlar,alternatif çözümler,yapılanlar, yapılacak olanlar...bunları bilmek,bunları tartışmak her vatandaşın hakkıdır.Bu güne kadar bizlere yansıtılan sorunların çözümü gerçekleştirilmiş veya gerçekleştirilmek için çaba sarfedilmiştir.Bundan sonra da devam edecektir."Adlarımız farklı soyadımız DURSUNLU" diyoruz...
RECEP. TAYİP
19-11-08, 02:18 AM
sevgili meh-met benim amacım eleştirmek değildir eksik gördüklerimi paylaşmak sokaklar için yazdım sokakları çöpçülerimiz kesinlikle süpürmüyor. Çöp kovalarının yanından geçerken etrafına bir bakmanı öneririm önemli olan kovada çöpleri almak değil etrafındakileri temizlemek.
WC için sevgili Mehmet beldemizin büyük bir eksikliğidir.bunun çözümü mademki camimiz var bari kapısı açık kalsın camimiz sadece imam efendiye parsellenmiş bir yer değildir.zaten sefasını sürüyor bir şey yaptığı yok beldemizde varlığıda yokluğuda hissedilmiyor. Ben geçenlerde okula doğru yürüyüş yaparken bir baktım hurdacılardan biri geçmiş okulun arkasına açık yerde tuvalet ihtiyacını gideriyor ya utanmıyormusun dedim böyle orta yerde yapmaya dedim caminin kapısını baya çaldım dedi açan olmadı.ne diyebiliriz buna
Sevgili Mehmet ğen il ğatik dedikleri yer var üst mahalledeki sokak araları var.çöplülerimiz kesinlikle bu sokaklara bir süpürge bile vurmuyor.
- BELDEMİZDE OKADAR YEŞİL ALAN VAR BİR DOLMUŞ DURAĞIMIZ YOK SİZCE OLAMASI GEREKMİYORMU LOJMANIN YAN TARAFI BELDEMİZE AİT DEĞİLMİ ORDA BİR DOLMUŞ DURAĞI YAPILAMAZMI
- TAŞ OCAKLARI ZEHİR SAÇMAYA DEVAM EDİYOR
- BELDEMİZİN ESKİ CAMİ OLARAK BİLİNEN YER VAR ORASI BELDEMİZ SAKİNLERİNİN YARARALANACAĞI BİR YER MESELA BİR ÇOCUK PARKI VEYA ADAK VE BAŞSAĞLIĞI YERİ OLARAK KULLANILAMAZMI
- KÜLTÜR MERKEZİMİZ KAPALI KÜLTÜR MERKEZİMİZE KÜTÜPHANEMİZE BİR
- GÖREVLİ ARKADAŞ GÖREVLENDİRİLMEZMİ
- SAĞLIK OCAĞIMIZ İÇLER ACISIDIR BİR TİCARETHANE HALİNE GELMİŞTİR SON ZAMANLARDA
- SAĞLIK OCAĞIMIZ VE DOKTORUMUZ ELELE VERMİŞ TİCARET YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR NE DİYE SORACAKSANIZ BENİM BAŞIMA GELDİ ECZANEDE Kİ ARKADAŞ BAK BEN BİR SAYFASINA 4 İLAÇ YAZDIRIYIM SEN DEN İLAÇ BEDELİ ALMIYIM DEDİ BU NEDİR.ACABA ECZANE NİN YERİ BELDEMİZİN ORTAK YERİ DEĞİLMİDİR. KİRASI NE DURUMDADIR.HALKIMIZI MAĞDUR ETMESİYLE İLGİLİ HİÇ BİR ŞİKAYET GELMEMİŞMİDİR BELEDİYEYE DOKTOROMUZA ECZANEDEKİ
- LOJMANIMIZ BELDEMİZİN ORTAK MALIDIR BİR KATI MİSAFİRHANE YAPILAMAZMI ACABA
- SEVGİLİ MEHMET BELEDİYE BAŞKANIMIZIN VE YÖNETİMİNİN EMEĞİNE SAĞLIK AMA BAZI EKSİKLERİMİZ HALA VAR BUNLARI EL BİRLİĞİ İLE GİDERME ÜMİDİYLE BU ANKETİ BAŞALATAN NAZMİ DOSTA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM
meh_met
19-11-08, 10:27 AM
sevgili meh-met benim amacım eleştirmek değildir eksik gördüklerimi paylaşmak sokaklar için yazdım sokakları çöpçülerimiz kesinlikle süpürmüyor. Çöp kovalarının yanından geçerken etrafına bir bakmanı öneririm önemli olan kovada çöpleri almak değil etrafındakileri temizlemek.
WC için sevgili Mehmet beldemizin büyük bir eksikliğidir.bunun çözümü mademki camimiz var bari kapısı açık kalsın camimiz sadece imam efendiye parsellenmiş bir yer değildir.zaten sefasını sürüyor bir şey yaptığı yok beldemizde varlığıda yokluğuda hissedilmiyor. Ben geçenlerde okula doğru yürüyüş yaparken bir baktım hurdacılardan biri geçmiş okulun arkasına açık yerde tuvalet ihtiyacını gideriyor ya utanmıyormusun dedim böyle orta yerde yapmaya dedim caminin kapısını baya çaldım dedi açan olmadı.ne diyebiliriz buna
Sevgili Mehmet ğen il ğatik dedikleri yer var üst mahalledeki sokak araları var.çöplülerimiz kesinlikle bu sokaklara bir süpürge bile vurmuyor.
- BELDEMİZDE OKADAR YEŞİL ALAN VAR BİR DOLMUŞ DURAĞIMIZ YOK SİZCE OLAMASI GEREKMİYORMU LOJMANIN YAN TARAFI BELDEMİZE AİT DEĞİLMİ ORDA BİR DOLMUŞ DURAĞI YAPILAMAZMI
- TAŞ OCAKLARI ZEHİR SAÇMAYA DEVAM EDİYOR
- BELDEMİZİN ESKİ CAMİ OLARAK BİLİNEN YER VAR ORASI BELDEMİZ SAKİNLERİNİN YARARALANACAĞI BİR YER MESELA BİR ÇOCUK PARKI VEYA ADAK VE BAŞSAĞLIĞI YERİ OLARAK KULLANILAMAZMI
- KÜLTÜR MERKEZİMİZ KAPALI KÜLTÜR MERKEZİMİZE KÜTÜPHANEMİZE BİR
- GÖREVLİ ARKADAŞ GÖREVLENDİRİLMEZMİ
- SAĞLIK OCAĞIMIZ İÇLER ACISIDIR BİR TİCARETHANE HALİNE GELMİŞTİR SON ZAMANLARDA
- SAĞLIK OCAĞIMIZ VE DOKTORUMUZ ELELE VERMİŞ TİCARET YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR NE DİYE SORACAKSANIZ BENİM BAŞIMA GELDİ ECZANEDE Kİ ARKADAŞ BAK BEN BİR SAYFASINA 4 İLAÇ YAZDIRIYIM SEN DEN İLAÇ BEDELİ ALMIYIM DEDİ BU NEDİR.ACABA ECZANE NİN YERİ BELDEMİZİN ORTAK YERİ DEĞİLMİDİR. KİRASI NE DURUMDADIR.HALKIMIZI MAĞDUR ETMESİYLE İLGİLİ HİÇ BİR ŞİKAYET GELMEMİŞMİDİR BELEDİYEYE DOKTOROMUZA ECZANEDEKİ
- LOJMANIMIZ BELDEMİZİN ORTAK MALIDIR BİR KATI MİSAFİRHANE YAPILAMAZMI ACABA
- SEVGİLİ MEHMET BELEDİYE BAŞKANIMIZIN VE YÖNETİMİNİN EMEĞİNE SAĞLIK AMA BAZI EKSİKLERİMİZ HALA VAR BUNLARI EL BİRLİĞİ İLE GİDERME ÜMİDİYLE BU ANKETİ BAŞALATAN NAZMİ DOSTA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM
Dostum bu eleştirilerin ve yapıcı tüm eleştirirlerin biz belediye yönetimine ışık tutacak. Bu önerilerinin dikkate alınacağından emin ol. Şunu da bilmeni isterim ki, bazı önerilerin çözüm noktasına gelmiştir. Mesela "saha" tabir ettiğimiz yerle ilgili çalışmalarımız son aşamasına gelmiş ve en kıssa sürede genel toplantı ve başsağlığı yeri olacak.
Saygılar.
zeyfeumut
19-11-08, 04:53 PM
Kesinlikle yoruıma gerek kalmadan memnunum:bravo
Münir Atıcı
19-11-08, 09:03 PM
İki Yol Arkadaşımdan Dursunlu Belediye Yönetimin çalışmalarından övgü ile bahseden mesajlar gelmiş. Buna çok sevindiğimi belirtmeliyim. Faiz abi bu hataya düşmedi ama Bedran arkadaşım sanırım kabul edecektir, çok iyi niyetle Belde halkına hizmet etmek istedi, ancak; çok yanlış bir ekipibe(Tüm uyarılarıma karşın, Onları deyiştirebileceği, yönlendirebileceği ön kabulünden hareketle) katılarak bunu yapmayı denedi. Tarih ne yazık ki Bedran arkadışımızı değil, beni haklı çıkardı. Bu gün geldiğimiz nokta beni sevindirmektedir. Haklı çıktığım için değil, arkadaşım yanlışını kabul etiği ve onunla yeniden yol arkadaşı oduğum için sevinmekteyim. Bu konuyu tartışmaya açtığı için Nazmi arkadaşıma teşekkür ediyorum. Başkanımız dahil Meclis Üyesi bütün arkadaşlarımıza kefil olabilirim, daha iyi yapacağına inandığımız ekibe görevi gönül rahatlığı ile devretmeye hazırız. Böyle bir ekip oluşturulamaz ise mahkumiyetimizi kabüllenip göreveimize devam edeceğiz. Bu tartışmanın zenginleştirilmsini diliyor herkese, uzaktaki dostlardan başlamak üzere selam gönderiyorum.
RECEP. TAYİP
20-11-08, 12:42 AM
İki Yol Arkadaşımdan Dursunlu Belediye Yönetimin çalışmalarından övgü ile bahseden mesajlar gelmiş. Buna çok sevindiğimi belirtmeliyim. Faiz abi bu hataya düşmedi ama Bedran arkadaşım sanırım kabul edecektir, çok iyi niyetle Belde halkına hizmet etmek istedi, ancak; çok yanlış bir ekipibe(Tüm uyarılarıma karşın, Onları deyiştirebileceği, yönlendirebileceği ön kabulünden hareketle) katılarak bunu yapmayı denedi. Tarih ne yazık ki Bedran arkadışımızı değil, beni haklı çıkardı. Bu gün geldiğimiz nokta beni sevindirmektedir. Haklı çıktığım için değil, arkadaşım yanlışını kabul etiği ve onunla yeniden yol arkadaşı oduğum için sevinmekteyim. Bu konuyu tartışmaya açtığı için Nazmi arkadaşıma teşekkür ediyorum. Başkanımız dahil Meclis Üyesi bütün arkadaşlarımıza kefil olabilirim, daha iyi yapacağına inandığımız ekibe görevi gönül rahatlığı ile devretmeye hazırız. Böyle bir ekip oluşturulamaz ise mahkumiyetimizi kabüllenip göreveimize devam edeceğiz. Bu tartışmanın zenginleştirilmsini diliyor herkese, uzaktaki dostlardan başlamak üzere selam gönderiyorum.
Sevgili Münir atıcıya
Sen burada çok yanlış tabirlerde bulunmuşsun.bence tarih seni değil bedran arkadaşını haklı çıkardı. Şimdiki yönetimde biraz ağır bir itham olacak ama en pasifleri sizsiniz sevgili Münir atıcı diğer meclis üyeleri arkadaşlar bütün çabalarıyla hizmet etmeye çalışıyorlar sevgili Münir arkadaş acaba haftalık olağan toplantılar dışında ne zaman geliyorsunuz beldemize ben sizi çok yakından tanıyorum malesef sizleri göremiyorum.
Sevgili bedran arkadaşın tabiri biraz ağır olacak cahilleri yola getirmeye çalıştı ve birazda olsa yola getirdi. Münir arkadaşım balık baştan kokar baştakinde hizmet etme sevgisi yoksa gerisi boş.sevgili Selahattin altınöz beldemizin atatürküdür.onun gibi bir beldemiz onun gibi bir başkana sahip olduğu için çok şanslı bir beldedir.sevgili Münir arkadaş hangi ekibi kime devrediyorsun artık ekip falan yok dursunlunun %100 ü var eğer bir çıkarda ben aday olacam derse bence aday olacak adama eşi bile oyunu vermez.beldemiz 7 den 77 ye herkes destekliyor.ve desteklemeye devam edecek.sevgili Münir hiç kimse seni mahkum etmemiş birincisi sen beldemizde ikamet etmiyorsun eğer ilde meclis üyeleri seçilecekse ve sevgili başkanımız en iyi ekibi kurar şimdili yönetimde sevgi Münir atıcı sırıtıyor düşüncesindeyim. Nasılda milli takımımızda 11 kişinin türk futbolcu olmaSI GEREKİRKEN getirmişler bir brezilyalıyı türk milli takımında oynatıyorlar sevgili Münir atıcı bağışlamanız ümidiyle sizde bu yönetimde böylesiniz .MADEMKİ beldemize hizmet aşkınız var beldemize daha fazla zaman ayırın acaba sevgili Münir atıcı beldemizde sizi tanıyan 50 kişi çıkarmı biraz çıkın halkın arasına neler oluyor bütün işi SEVGİLİ BAŞKANIMIZ SELAHAHTİN ALTINÖZ NAZMİ ARKADAŞ MEHMET ARKADAŞA KALMIŞ mademki sizde yönetimdesiniz çıkın halkın arasına halkla iç içe olun .bağışlayın ama sizi çok kiiye sordum daha önce aldığım cevaplar sanırım veya sannedersem diye cevaplar aldım s
SEVGİLİ MÜNİR ATICI KIRILMAMANIZ DİLEĞİYLE YAZIMA SON VERİYORUM.EĞER KIRILDIYSANIZ ÖZÜR DİLİYORUM SEVGİYLE KALIN SAĞLICAKLA KALIN BELDEMİZ YOL ARKADAŞLARIM DEDİĞİNİZ BEDRAN LA YANLIŞ BİLMİYORSAM 30 YILDIR SÜRGÜNDE OLAN FAİZLE ANILMIYOR BELDEMİZ BÜTÜN DURSUNLUNUN AYAKTA ALKIŞLADIĞI GÖRDÜĞÜ ZAMAN ÇEKETİNİ İLİKLEDİĞİ SEVGİLİ BAŞKANI SELAHATTİN ALTINÖZ VE YÖNETİCİ ARKADAŞLARIYLA ANILIYOR ALLAH BELDEMİZİB ATATÜRKÜ SEVGİLİ SELAHATTİN ALTINÖZÜ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN
Sayın Recep Tayip
Önce belediyeyi eleştirdiniz, hoş karşıladık yapıcı eleştiriler her zaman önümüzü aydınlatır dedik kimse size olumsuz bir tepki göstermedi.
Eleştirilerinizi yaparken belediyenin yaptığı faaliyetlerden bilgilendirilmediğiniz veya bunları görmediğiniz izlemini uyandırdı bende.Kusura bakmayın biraz da bir art niyet gördüm.Şöyleki duyarlı ve sorumluluk anlayışı içerisinde olsaydınız belediyeye gelir bu eleştiri ve önerilerinizi başkanla konuşurdunuz.Çözümü doğrultusunda belediye ile ortak bir çabaya girerdim.Ama bugüne kadar bir tarafa çekilmiş ve seyirci konumuna düşmüşseniz bu sizin duyarsız ve sorumsuz bir kişiliğinizin göstergesidir.Bu belde de yaşayan bir insan olarak sorumluluğunuzu yerine getirmeniz gerekiyordu.
İsmini gizleyerek ve beldemizde sevilen bir başbakanın(!) adını kullanarak formumuza üye olmakla ne denli samimi olduğunuzu gösteriyor.Samimi insan gerçek adıyla duygu ve düşüncelerini yansıtır.Neden bir maskeye ihtiyaç duyuyoruz ,tereddütümüz nedir, adımız hoşumuza gitmiyor mu?Burada dostluğumuzu ,sevgimizi,kardeşliğimizi paylaşmak için varız dedik.İsmini değiştirerek sahte dostluklar kurmak yakışmaz bizlere Recep Tayip...
Belediye yetmedi meclis üyelerine başladı eleştiriniz.Eleştirdiğiniz arkadaş hakkında fazla bilgiye sahip değilsiniz yine de bir art niyet taşıyorsunuz.Onu yakından tanısaydınız eminim hakkında bu satırları yazmayacaktınız.O kendinden çok halkını düşünen ve halkının mutluluğu için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır yürekli bir dost.Yukarda yazdıklarının muhattabı sen değilken neden bunları yazma gereği duydun anlayamadım.Aramızda bu iyidir bu kötüdür anlayışı yoktur.Her birimiz bir belediye başkanıdır.Aldığımız kararlar,yaptığımız çalışmalar yönetimin ortak kararlarıdır.Münir'in Antakya'da veya Dursunlu'da oturması hiç bir şeyi değiştirmez.Anatkya'da oturmasına rağmen beldemize hizmet için varım demişse ve bu konuda her türlü fedakarlığı yapıyorsa ilk önce O'nun takdir edilmesi gerekir sayın Recep Tayip.Ama sen bu tür sorumluluk anlayışını nereden bileceksin?
Lütfen Sayın Recep Tayip biraz olsun art niyetten uzak durup gerçekleri görmeye çalışalım.Münir arkadaşın,benim,diğer meclis arkadaşların işyerleri var sorup öğrenebilirsin çalıştığımız yerleri.Ziyaret eder istediğin soruyu sorabilirsin.Veremiyecek hesabımız yok alnımız ak başımız dik onurlu kişiliğimizle Beldemize en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz hiç kimseden bir karşılk beklemeksizin.
müslüm yurtseven
20-11-08, 04:09 PM
Sayın Recep bey, bence düşüncelerinizden mübalağa ( Abartma sanatı) yapmışsınız. Zira, Atatürk ile Selahattin beyi bir kefede tutmanız bir ağır kaçtı. Kuşkusuz, Selahattin bey yeni bir değişimin öncüsü oldu ama çok da abartılacak bir şekilde değildir diyue düşünüyorum. Munir Atıcı'ya gelince: evet belediye meclis üyeleri mutlaka dursunluda ikamet etmeli ve halkın sorununu görebilmelidir.Ancak bu şekilde yöneten ve yönetilen bir arada yaşayabilir. Ayrıca dursunluda ikamet edip de halkla ilgilenen, halkın sorunlarını dile getiren çok az insan olduğu kanısındayım. Şu ana kadar yapılmış çalışmaların büyük bir çoğunluğu kilit isim diyebileceğim kişinin ( Selahattin Altınöz ) atikliği ile olmuştur. Ki, Selahattin Bey'i bugünlere getiren de budur, atikliğidir. Emin ki baş bu şekilde olmasaydı, alttakiler ( üzülerek söylüyorum) Dursunlu için bunları düşünemezdi ve lütfen kimse de alınmasın. İstiyorsanız meclis üyelerini bir araştırın, kimdir neyin nesidir diye bir araştırma yapın.Hoşçakalın sevigiyle kalın.
Munir Atıcı'ya gelince: evet belediye meclis üyeleri mutlaka dursunluda ikamet etmeli ve halkın sorununu görebilmelidir.Ancak bu şekilde yöneten ve yönetilen bir arada yaşayabilir. Ayrıca dursunluda ikamet edip de halkla ilgilenen, halkın sorunlarını dile getiren çok az insan olduğu kanısındayım. Şu ana kadar yapılmış çalışmaların büyük bir çoğunluğu kilit isim diyebileceğim kişinin ( Selahattin Altınöz ) atikliği ile olmuştur. Ki, Selahattin Bey'i bugünlere getiren de budur, atikliğidir. Emin ki baş bu şekilde olmasaydı, alttakiler ( üzülerek söylüyorum) Dursunlu için bunları düşünemezdi ve lütfen kimse de alınmasın. İstiyorsanız meclis üyelerini bir araştırın, kimdir neyin nesidir diye bir araştırma yapın.Hoşçakalın sevigiyle kalın.
Bu forum kişilerin değil görüş ve düşüncelerin tartışıldığı ve değerlendirildiği bir forumdur.
Sevgili dostum Müslüm, öncelikle şunu belirteyim; yönetim olarak bir zincirin halkaları gibiyiz.Halkasız zinciri nasıl düşünemezsek meclis üyesi olmadan da böylesi bir yönetimi düşünmemiz mümkün değildir.Yapılan hizmetler kollektif ve uymlu çalışan bir yönetimin ürünüdür.Başta başkanımız olmak üzere her birimiz beldemize en iyi hizmeti nasıl yaparız çalışmasının fedakarlığının yapıldığı kişiliklere sahipiz.Her birimizin maddi gereksinimini karşıladığı bir işyerimiz vardır.Ailemize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmek için işimizin başında olmak zorundayız.Diğer belediyelerde olduğu gibi başkanın odasında veya belediye binası içinde ayrılmış bir odada kalacak konumda değiliz.İhtiyaç duyulması halinde işimizi bırakıyor belediyeye geliyoruz.Gelirken de kendi arabalarımız la geliyoruz.Beldenin sorunlarını bilmek için beldede yaşamamıza gerek yok, duyarlı ve sorumlu insanlarız.Para kandığımız işyerimizi bırakma pahasına hizmet için geliyorsak bu bir sorumluluk anlayışımızın göstergesidir.
Eleştirilerden alınmayız sevgili dostum Müslüm, ama bize yapılan haksızlıklara öfkeleniriz."Meclis üyelerini araştırın" ne demek başka memleketten mi geldik?Şaibeli işmi yapıyoruz bu konu da bildiğin bir şey varsa söyle.Haklı olduğun konuda seninle birlikteyiz.Ama böyle muğlak cümleler kullanmak yakışık almaz.Buradan açıklamak istemiyorsan özel mesaj atabilir,msn den görüşebilirsin.Geçmiş dönemin yönetim anlayışına karşı çıkarak kollektif bir çalışmanın ürünü olan bir yönetim içinde yer almak ve beldemize hizmet etmek onur duyacağımız bir görevdir.Bunu ideallerimize uygun ve Dursunlulu halkıma layık bir şekilde getireceğimize dair söz verdik.Başarılı olduk bu güne kadar;Sergilediğimiz yönetim anlayışı her yerde örnek gösterilmektedir. Bundan bizim olduğu kadar Dursunlu lu her bireyin de gurur duyması gerektiğine inanıyorum.
Bu başarımızı gölgelemeye çalışanlar her zaman olmuştur,ama gerçekleri herkes görüyor kimse bu tür söylemleri dikkate almıyor artık.
Özetle şunu söyleyeyim Sevgili dostum,Üstlendiğimiz görevin bilincinde ve sorumluluğundayız.Halkımıza verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirebilmenin mutluluğunu ve vicdani rahatlılığını taşıyoruz.Bu konuda her türlü eleştiri ve öneriye açık olduğumuzu da belirteyim.Ama yapıcı eleştiri......Sevgilerimle...
meh_met
21-11-08, 04:42 AM
Sayın Recep bey, bence düşüncelerinizden mübalağa ( Abartma sanatı) yapmışsınız. Zira, Atatürk ile Selahattin beyi bir kefede tutmanız bir ağır kaçtı. Kuşkusuz, Selahattin bey yeni bir değişimin öncüsü oldu ama çok da abartılacak bir şekilde değildir diyue düşünüyorum. Munir Atıcı'ya gelince: evet belediye meclis üyeleri mutlaka dursunluda ikamet etmeli ve halkın sorununu görebilmelidir.Ancak bu şekilde yöneten ve yönetilen bir arada yaşayabilir. Ayrıca dursunluda ikamet edip de halkla ilgilenen, halkın sorunlarını dile getiren çok az insan olduğu kanısındayım. Şu ana kadar yapılmış çalışmaların büyük bir çoğunluğu kilit isim diyebileceğim kişinin ( Selahattin Altınöz ) atikliği ile olmuştur. Ki, Selahattin Bey'i bugünlere getiren de budur, atikliğidir. Emin ki baş bu şekilde olmasaydı, alttakiler ( üzülerek söylüyorum) Dursunlu için bunları düşünemezdi ve lütfen kimse de alınmasın. İstiyorsanız meclis üyelerini bir araştırın, kimdir neyin nesidir diye bir araştırma yapın.Hoşçakalın sevigiyle kalın.
Müslüm Kardeş,
Eleştiri, gördüğümüz bir eksikliği veya hatayı dile getirme sanatıdır. Ama çamur atmak edebi bir yazın türü değildir, eleştiri yazın türüdür. (Yazın türü: Roman, hikaye, deneme v.s.) Mübalağa değimini açıklamana derek yok, herkes bilir. (Zaten Recep.Tayyip dostumuz da Ata'yı pek sevmez.)
Dostum Belediye Meclis Üyelerinin etkisiz eleman olduğunu açık olmazsa da söylemek istiyorsun. Burda senin bilgilendirilme eksiğin olduüunu söyleyebilirim. Bizim grubumuzun iç işleyişini bilmemeden kaynaklı bu varmış olduğun sonuç. Biz kavgayı evde yapıp halkımızın karşısına tek kişi (Başkan) olarak çıkmayı tercih ediyoruz. Başkan üyelerine ve grubuna danışmadan değil bir iş yapsın, bir açıklama bile yapmaz, yaptığı açıklamalar grubumuzun ortak dilidir. Yani Başkanımız tek adam değildir ama, ama grubumuzun tek sözcüsüdür.
Grubumuza dahil olmak için şartımız: Kendi çıkarın asla genelin çıkarından ön planda olmayacak, "adımız ayrı soyadımız Dursunlu". Umarım grubumuz içimde seni de, Recep Tayyip (sen yakıştırıyorsan bilmem, bunun yerine a..82 rumuzunu kullanabilirdin) arkadaşı da görmek isteriz. Çalışmalarımıza katkılarınızı bekliyoruz, evet dört gözle.
BİZ GRUP OLARAK "EN İYİ DURSUNLU'YU OLUŞTURMA" ANLAMINDA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ. TÜM DURSUNLUYLA BİRLİKTE YAPACAĞIZ BUNU. HERKES YANIMIZDA OLACAK.
müslüm yurtseven
21-11-08, 05:19 PM
Sevgili Nazmi abi, lütfen konuları iyice yorumlayalım. Ben meclis üyelerinin bir işe yaramadığını söylemedim, dedim ki onları tekikleyen bir başkan vardır. Kuşkusuz ki bu çalışmalar kollektif bir çalışmanın ürünüdür, sen daha iyi bilirsin abi çalışmalarda mutlaka bir önder vardır, kitleyi harekete geçiren ben de onu dile getirmek istedim lütfen kimse yanlış anşlamasın, ki sizin yaptıklarınızı takdir etmişimdir. Bie de meclis üyelerini araştırın demem de onların yapmış oldukları yolsuzluklardan veya daha başka şeylerden değil abi, meclis üyelerinin böyle bir tetikleyici bir güç olmadan bunları yapamayacaklarıdır. umarım doğru anlatabilmişimdir. yoksa kimseye çamur atma gibi bir lüksümüz yok bunu da yapmam hem düşünceme hem de karakterime terstir. OKUMAK KUŞATMAKTIR, SALDIRMAK DEĞİL.
Sevgili Nazmi abi, lütfen konuları iyice yorumlayalım. Ben meclis üyelerinin bir işe yaramadığını söylemedim, dedim ki onları tekikleyen bir başkan vardır. Kuşkusuz ki bu çalışmalar kollektif bir çalışmanın ürünüdür, sen daha iyi bilirsin abi çalışmalarda mutlaka bir önder vardır, kitleyi harekete geçiren ben de onu dile getirmek istedim lütfen kimse yanlış anşlamasın, ki sizin yaptıklarınızı takdir etmişimdir. Bie de meclis üyelerini araştırın demem de onların yapmış oldukları yolsuzluklardan veya daha başka şeylerden değil abi, meclis üyelerinin böyle bir tetikleyici bir güç olmadan bunları yapamayacaklarıdır. umarım doğru anlatabilmişimdir. yoksa kimseye çamur atma gibi bir lüksümüz yok bunu da yapmam hem düşünceme hem de karakterime terstir. OKUMAK KUŞATMAKTIR, SALDIRMAK DEĞİL.
Teşekkür ediyorum Sevgili Dostum, anlayış buna derim işte.Bazen ifade tarzı yazıya dökülemiyor veya eksik dökülüyor.Haliyle yanlış anlaşılmalara neden oluyor.Önyargılı olunmadıktan sonra çözülemiyecek sorun kalmaz.Kişiliğini ve duyarlılığını iyi biliyor ve takdir ediyorum.Sevgilerimle.
RECEP. TAYİP
21-11-08, 06:23 PM
değerli forum paylaşımcıları arkadaşlar bırakın ÜYELİK ADIMLA KONUŞMAYA HERKES DÜŞÜNCESİNİ AÇIKÇA SÖYLEME bu açılan ankete katıldım sadece ben doğru bildiklerimi yazdım .bunların hepsini beldemiz halkı biliyor .düşünce özgürlüğü var diye sannediyorum yok eğer bu forumda düşünce özgürlüğü yoksa bir daha yazmayalım meclis üyeleri eleştiriye açık olmalıdırlar.bu forumda gerçek kimliğini kullanan üyeler 20 kişi geçmez .benim yazdıklarım için eğer rahatsız olan varsa sözylesin başkasının sözcülüğünü yapmayalım hepimizin ADI dursunlu ve dursunlu lu olmaktan gurur duyuyoruz .eğer rumuzum dan rahatsız oluyorsanız sevgili yorum yazan arkadaşlar benim rumuzumu sayfa sorumluları değiştirsin onlar ne isterse onları yazıyım düşünce lerimizi söyleme özgürlüğü kalmasın.ben eleştrilerimde kendimce haklıyım.aksini idda eden varsa yazdıklarımı güzelce okusun ve anlattıklarıma çözüm bulunması için çalışma yapılsın camimiz var ama 24 saat kapısı kapalı sağlık ocağımız var ama eczaneyle anlaşmalı temzilik ekibimiz var ama sadece bazı yerler için olmaz arkadaşlar olmaz .bütün forum üyelerini saygı ve sevgiyle selamlarımı iletiyorum hepimiz dursunlu için varız ve olmaya devam ediyoruz
değerli forum paylaşımcıları arkadaşlar bırakın ÜYELİK ADIMLA KONUŞMAYA HERKES DÜŞÜNCESİNİ AÇIKÇA SÖYLEME bu açılan ankete katıldım sadece ben doğru bildiklerimi yazdım .bunların hepsini beldemiz halkı biliyor .düşünce özgürlüğü var diye sannediyorum yok eğer bu forumda düşünce özgürlüğü yoksa bir daha yazmayalım
Sayın Recep Tayip,Bu forumda yazdıkların silinmediyse halen okunup tartışılıyor ve yorum yazılıyorsa bu formun ne kadar demokratik ve özgür çalıştığının bir göstergesi olmuyormu?Bugüne kadar "neden bunu yazdın" diye sana soruldu mu?Yazdıklarından dolayı herhangi bir yöneticiden uyarı aldın mı?Yavaş yavaş eleştiri boyutu genişliyor bakıyorum.Bu forum özgürlük için mücadele etmiş ve ağır bedeller ödiyerek bugünlere gelmiş yöneticilerin olşturduğu bir forumdur.Kurallara uygun yazılan yazıları hiç kimsenin silme diye bir düşüncesi olamaz.Sen eleştirilerinde haklıysan ve doğru bildiklerini yazmış bu doğrularını tüm belde halkı biliyor diyorsan buyursunlar onlarda senin bu görüşlerini onaylasınlar.Çıksınlar yüzümüze mertçe söylesinler.Bugüne kadar belediyeye gelipte düşüncelerinden dolayı kimseyi üzmedik.Bugüne kadar foruma üye olup düşüncelerini yazan arkadaşları hoşgörü ile karşıladık.Kişiliğimize yakışır seviyeli ve hoşgörüye dayalı tartışmalarımızı yaptık.Forum kurallarına aykırı davranışlar hariç hiç bir üyeye yasak getirmedik.
meclis üyeleri eleştiriye açık olmalıdırlar.bu forumda gerçek kimliğini kullanan üyeler 20 kişi geçmez .benim yazdıklarım için eğer rahatsız olan varsa sözylesin başkasının sözcülüğünü yapmayalım
Biz her zaman yapıcı eleştirilere açığız Recep Tayip.Yapıcı eleştirilerin önümüzde bir ışık olduğunu her seferinde vurguluyoruz.Bizlere ön yargısız yapıcı eleştirileri yapanları başımızın tacı yaparız.Çünkü bu yönlü eleştirileri yapanlar taşıdığımız sorumluluğa ortak olmak isteyen duyarlı insanlardır bunlar.
Biz bir bütünün parçalarıyız Sayın Recep Tayip.Kollektif çalışır ve kollektif kararlar alırız."Birimiz hepimiz ,hepimiz birimiz için" şiarıyla hareket ederiz.Sadece yönetimdeki arkadaşları değil haksızlığa maruz kalmış her insanın sözcülüğünü hatta avukatlığını yaparız.Bundan da gurur duyarız.Gerçek isim kullanma samimiyetin bir göstergesi, isimler bizi rahatsız etmez;isimlerin ardında gizlenipte samimiyetsizlik gösterip haksız eleştiriler yapanlardan rahatsızlık duyarız.
ben eleştrilerimde kendimce haklıyım.aksini idda eden varsa yazdıklarımı güzelce okusun ve anlattıklarıma çözüm bulunması için çalışma yapılsın
Yazdıkların anlaşılmayacak türden değil Sayın Recep Tayip.Benim yazdıklarımda gayet basit anlaşılacak cümlelerdi.Dursunlu'yu seviyorsan,bu konuda duyarlı bir vatandaş görüyorsan kendini mertçe gelir sorunlarını yüz yüze konuşma fırsatı yaratabilirdin.Böylesi bir tavır inan bizleri de sevindirecek sorumluluğumuzu seninle paylaşmaktan son derece memnun bırakacaktır.
zeyfehüseyin
21-11-08, 09:11 PM
değerli forum paylaşımcıları arkadaşlar bırakın ÜYELİK ADIMLA KONUŞMAYA HERKES DÜŞÜNCESİNİ AÇIKÇA SÖYLEME bu açılan ankete katıldım sadece ben doğru bildiklerimi yazdım .bunların hepsini beldemiz halkı biliyor .düşünce özgürlüğü var diye sannediyorum yok eğer bu forumda düşünce özgürlüğü yoksa bir daha yazmayalım meclis üyeleri eleştiriye açık olmalıdırlar.bu forumda gerçek kimliğini kullanan üyeler 20 kişi geçmez .benim yazdıklarım için eğer rahatsız olan varsa sözylesin başkasının sözcülüğünü yapmayalım hepimizin ADI dursunlu ve dursunlu lu olmaktan gurur duyuyoruz .eğer rumuzum dan rahatsız oluyorsanız sevgili yorum yazan arkadaşlar benim rumuzumu sayfa sorumluları değiştirsin onlar ne isterse onları yazıyım düşünce lerimizi söyleme özgürlüğü kalmasın.ben eleştrilerimde kendimce haklıyım.aksini idda eden varsa yazdıklarımı güzelce okusun ve anlattıklarıma çözüm bulunması için çalışma yapılsın camimiz var ama 24 saat kapısı kapalı sağlık ocağımız var ama eczaneyle anlaşmalı temzilik ekibimiz var ama sadece bazı yerler için olmaz arkadaşlar olmaz .bütün forum üyelerini saygı ve sevgiyle selamlarımı iletiyorum hepimiz dursunlu için varız ve olmaya devam ediyoruz
Lütfen sayın RECEP.TAYYİP... Hiç Kimse sana bu konu veya başka konuda düşünceni açıklaman konusunda farklı bir düşünce söylemeni istemedi. Sen özgür bir birey olarak istediğin sözü ve düşünceyi açıklama hakkına sahipsin... Yalnız kaçamak cevap vermene gerek yok... Gerek yaptığın eleştiriler, gerekse yapılan çalışmalar konusunda... Doğrusunu söyleyeceksin... Bir Dursunlu'lu olarak...
Ayrıca, hiç kimse senin rumuzundan rahatsız değil... Sen istediğin rumuzu kullan... Rumuzumuz olayı değil.... Eğer Dursunlu Soyadımız ise rumuzumuzun önemi yok.... Diye düşünüyorum... Yanılıyor muyum?
bende çok memnunum bu başarıların devamını bekliyoruz sayın başkanımızdan
Münir Atıcı
23-11-08, 03:22 PM
Recep. Tayip'e yanıt
Çok ilgisiz ve bilgisizce şeyler yazmışsınız recep bey. Konumuz Belediye Çalışmalarından Memnun musunuz olacaktı. O konuda görüş belirtmeniz ve varsa bizi bu konularda eleştirmeniz veya katkı vermeniz beklentimizdi. Siz ne yaptınız, kalktınız şahsımı tartışma konusu yaptınız. Hemde yanlış tabirlerde bulunmuşum demişsiniz ama neresi yanlış dememişsiniz. Benim gündeme aldığım konunun tarafımısınız bilmiyorum. Çünkü rumuz kullanıyorsunuz. Konunun tarafı olan arkadaşım, bu konuda benimle aynı fikirde. Tespitlerime hiç bir itrazı yok. Size ne oluyor. Anlayabilmiş değilim.
Dursunlu'ya meclis üyesi olarak haftada bir değil ayda bir gidiyorm. Encümen üyeliği yaptığım zamanlar haftada bir giderdim. Bu toplantıların zamanını 5393 sayılı Belediye Kanunu düzenlemiştir. Bu resmi toplantılar dışında gerek Başkanımız ve gerek Meclis üyesi arkadaşımızla sürekli görüşmekteyiz. Beldeyi ve Belediyeyi temsil ve yönetme (sevk ve idare görevi ) başkana aittir. Meclis üyelerine ait değildir. Yasalar meclis üyesi seçilmeyi ikamet şartına bağlamamıştır. Kaldı ki ben Dursunlu doğumluyum, evimiz de var orada bahçemiz de. Akrabalarımın çoğu da hala orda ikamet etmektedir. Doğduğum, büyüdüğüm ve kişiliğimin şekillendiği beldeme karşı duyduğum sorumluluk duygusunu bana çok görmeyin Recep.Tayip bey.
Gelelim pasifliğime; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşunuz. Belediye kanunu'nu bilmeden yorum yapmışsınız. Görevimi layıkıyla yapıp yapmadığımın takdiri öncelikle Başkanımıza ve meclis üyesi arkadaşlarıma aittir. Ben sizden daha iyi yaparım diyorsanız, ki olabilir bunu değerlendirebilmek için sizi tanımamız gerekiyor. Ama malesef böyle bir şeye fırsat vermiyorsunuz. Sizi tanıma bahtiyarlığına erişemiyoruz.
Empati nedir mutlaka bilirsiniz. Kendinizi başkasının yerine koyarsınız. Onun dünyasından olaylara, sorunlara bakarsınız. Söz gelimi, şiddete kaşı çıkmak için ona maruz kalmak gerekmiyor. Yoksulluğun, açlığın, eğitimsizliğin, sömürünün getirdiği sonuçları bilmek için böyle olmak gerekmiyor. Normal bir beyin ve toplumsal duyarlılık bu sorunları görmeye ve çözümleri için katkı verme duygusunun gelişmesine yeterlidir. Onun için , Dursunlu da ikamet etmenin koşul olarak görülmesi bana göre yanlıştır. Diğer Belde Belediyelerine bir bakın oradaki fark sizin işaretettiğiniz fark değildir. Yönetim anlayışıdır farklı olan. Bu konuda Başkan ve Meclis üyeleri arasında tam bir uyum vardır.
Başka bir cevabınızda da Caminin kapalı olmasından söz etmişsiniz. Caminin kapalı olmasından rahatsız olduğunuz için mi? yoksa camiyi kimliğinizle ilgili ipucu vermeme kaygusuyla mı kullanmaktasınız emin olamadım. Kaldi ki burda da bir bilgisizlik söz konusudur. Camiler belediyelere bağlı değillerdir. Bu konuda şikayetiniz var ise müftülüğe başvurabilirsiniz. Sağlık Ocağının sorumluluğu da İl sağlık Müdürlüğüne aittir belediyeye değil.
Gelelim Başkan hakkındaki değerlendirmenize. Başkanımız elbette çok çalışkan,dürüst ve üretkendir. Dursunlu'nun çehresini değiştirmiştir. Bunda hemfikiriz. Ama, bu başarılı çalışmalarda Meclis Üyelerin, Belediye Memur ve çalışanlarının katkısını görmemek onların emeğine saygısızlık olur. Atatürk benzetmesi ise hoş olmamıştır. Başkanımıza, Selehattin Altınöz adı ve saygınlığı yeterlidir. Ben de umarım sizi kırmamışım Recep.Tayip bey. Sağlıcakla kalın.
RECEP. TAYİP
24-11-08, 12:42 AM
BÜYÜK DÜŞÜNCELER DAİMA SIRADAN DÜŞÜNENLERİN ŞİDDETLİ TEPKİSİNE HEDEF OLUR
Yapıcı eleştiri üzerine küçük bir hikaye Hindistan'da çok ünlü bir ressam varmış. Herkes bu ressamın yapıtlarını kusursuz kabul edecek kadar beğenirmiş ve onu ' Renklerin Ustası' anlamına gelen Ranga Geleri olarak tanısa da kısaca Ranga Guru derlermiş. Onun yetiştirdiği bir ressam olan Racigi ise artikbitirerek Ranga Guru'ya götürmüş ve ondan resmini değerlendirmesini istemiş. Ranga Guru; eğitimini tamamlamış ve son resmini 'Sen artık ressam sayılırsın Racagi. Artık senin resmini halk değerlendirecek.'diyerek resmi şehrin en kalabalık meydanına götürmesini ve meydanda en görünen yere koymasını istemiş. Yanına da kırmızı bir kalem koyarak halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı bırakmasını istemiş. Racigi denileni yapmış. Racigi birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde görmüş ki tüm resim çarpılardan neredeyse görünmüyor. Çok üzülmüş tabii. Emeğini ve yüreğini koyarak yaptığı tablo kırmızıdan bir duvar sanki. Resmi alıp götürmüş Ranga Guru'ya ve ne kadar üzgün olduğunu belirtmiş. Ranga Guru üzülmemesini ve yeni bir resim yapmasını istemiş. Racigi yeniden yapmış resmi ve gene Ranga Guru'ya götürmüş. Ranga Guru resmi tekrar şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş. Ama bu defa yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde yağlı boya, birkaç fırça ile birlikte insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını istemiş. Racigi denileni yapmış… Birkaç gün sonra gittiği meydanda görmüş ki resmine hiç dokunulmamış, fırçalar da boyalar da bırakıldığı gibi duruyor. Çok sevinmiş ve koşarak Ranga Guru'ya gitmiş ve resme dokunulmadığını anlatmış. Ranga Guru demiş ki; 'Sevgili Racigi, sen ilk resminde insanlara firsat verildiginde ne kadar acımasız eleştirebileceklerini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı… Oysa ikinci resminde onlardan hatalarını düzeltmelerini istedin, yapıcı olmalarını istedin. Şunu hiç unutma sevgili Racigi,kötü yönde eleştirmek kolaydır, yapıcı eleştiride bulunmak ise eğitim gerektirir.
Sevgili Münir Bey yazdıklarıma biraz geç cvb yazdınız.acaba nedendir. Bu Forumda süper medereratör sünüz ben aynı gün cvb yazmanızı bekliyordum
yeni aldığım bilgisayarda ilk yorumu size yazmıştım ama geç cvb verdiniz oda beldemize ne kadar hizmet aşkıyla olduğunuzun göstergesidir
.Nazmi arkadaşa sanırım vekalet vermişisniz .Başkan için yazdıklarıma gelelim benim gözümde başkan böyledir.Herkesin yorumu değişiktir..aynı soyada sahip olduğunuz beldemizdeki akrabalarınızın hangilerini tanıyorsunuz tarlamız var evimiz var demekle bitmiyor.çok uzakta bir köyümüz var ama ayda bir gidiyoruz.siz kendiniz demişsiniz ayda bir gidiyorum.neden ayda bir sizin hizmet aşkınız bukadarmı sadece siz beldemizde ikamet ediyor olsaydınız su kesintilerinde elektrik kesintilerinden haberdar olurdunuz.ama hiç haberiniz yok.Beldemiz selden çok büyük zarar gördü ne yazıkki yöneticilerden sadece sizi göremedik.Başkanımız senede bir kısıtlı günlerle yaptığı tatilini yarıda kesip görevi başına gelmiştir sizi göremedik .hizmet aşkınız bumu .eğer illede kim olduğumumerak ediyorsanız size özel mesajla adresimi yazıyım yazdıklarımızı tartışalım gerçi haklısınız buradaki konuyu dağıttık ama sizin mesajınız yanlıştı ben hiç kimsenin avukatlığını yapmıyorum aynı düşüncede olabilirsiniz.ama ben sizin yazdıklarınızda bir eksiklik gördüm ondan yorum yazma gereği duydum.ben işim gereği beldede fazla kalamıyorum Türkiyede gezmediğim çok az yer kaldı işim gereği CAMİ konusuna gelelim gittiğimiz yerkerde biz ihtiyaclarımızı beldelerdeki köylerdeki camilerden karşılarız.biz gurbetteyken kapı kapı dolanıp ihtiyaçlarımızı giderebilirmiyiz.ben iki üç defa şahit oldum Bunlardan biri beldemize gelen en son elektrik sayaçlarını okuyan arkadaş ras geldi kendi aracımla çarşıya iniyordum daha beldemize geleli 15 dakika olmadan kendisinin anlattığına göre tuvalet ihtiyacını karşılamak için çarşıya geri dönecekmiş belediye yakındı belediyeye gönderdim. Yangın muslukları dedim bir yangın çıkarsa ne olacak en büyük eksikliğimizlerin arasındır. Mademki belediyemiz beldemizi yönetmekten sorumlu beldemizde bulunan cami bence öncelikle belediyeye bağlıdır.tekrar tekrar söylüyorum Münir bey beldemizin belediye başakanı sevgili Selahattin Altınöz beldemizin ATATÜRKÜ’DÜR Sevgili başkanım yolunuz aydın ve açık olsun hep birlikte daha iyiye daha güzele siz sevgili Münir arkadaşı BELDEMİZDE DAHA ÇOK GÖRME ÜMİDİYLE SİZE YAZDIKARIMDAN KIRILMAMANIZ GEREKİYORDU AMA GÖRDÜMKİ KIRILMIŞSINIZ.HİZMET AŞKINIZ VARSA BELDEMİZE HER GELEN ELEŞTİRİYE AÇIK OLMANIZ GEREKİYORDU SEVGİ VE SAĞLICAKLA KALIN
ismail cebiroglu
24-11-08, 01:35 AM
DURSUNLU BELEDİYESİ YÖNETİMİNE :bravo
Kucaklamaya kollarının yetmeyeceği bir ağaç tek bir tohumla; en uzun yolculuklar bir adımla; gerçek sevgiler ise küçük bir tebessümle başlar sizler,Dursunluda hizmet yolculuğunuza, Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır sözü doğrultusunda, yüzünüzde bir tebessüm görebilme umuduyla başladınız. Çünkü biliyorum ki, gülümsemek mesafeleri yakınlaştırır ve sevgi insanları birliğe götürür.
Belediye yönetimi olarak gerçekleştirdiğiniz her çalışmada, katılımcı demokrasi anlayışını temel ilke edindiniz. Halkımızın hayatını kolaylaştıracak, günlük yaşama dair çalışmalar gerçekleştirmenin yanı sıra aydınlık yarınlara yüzü dönük projeler de ürettiniz. Hepimiz biliyoruz ki Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider Dursunlunun diğer bölgelere göre en büyük avantajı, kuşkusuz bu sözü doğrular nitelikte gerçekleşen sorunsuz alt yapı ve düzenli yapılaşma örneği olarak büyümesidir. Bizler Kültür zenginliğinin artarak devam eden beldemizin bu özelliklerini sürdürebilmesi için çevre ve alt yapı alanında birçok hizmet gerçekleştirdiniz. Para açlığı giderir, mutsuzluğu değil, yemek mideyi doyurur, ruhu değil. Dursunlu da gerçekleştirdiğiniz hizmetlerde her birinizin katkısı ve emeği olduğu realitesi doğrultusunda; emanete ihanet edilmemesi gerektiği bilinciyle çalışıyorsunuz. Hizmetlerinizde emeği geçen, tüm ekip çalışanlarınıza çok teşekkür ediyorum. Sizi tatlı kılacak kadar yeterli mutluluğun ve sizi mutlu kılmaya yetecek kadar yeterli umudun, yüreğinizden hiç eksik olmamasını diliyorum. Ve diyorum ki; inanmak, başarının olmazsa olmaz şartıdır. İnançla başlanmayan bir işin tamamına erdiği görülmemiştir. Yıllarca havasını soluduğumuz, ekmeğini yiyip suyunu içtiğimiz Dursunlu ya şimdi olduğu gibi her an borcunuzu ödeme zamanıdır. Bunu yaparken en büyük desteğiniz; halkımız ve problemlerin üzerine inançla ve kararlılıkla gidebilecek kadrolarınızdır. Yıllarca Belediyecilik hizmetlerine susayan insanlarımız bu hasretlerini sizinle giderdiler. Belediye emanetini bugün için sizlere teslim eden halkımız, emanetlerine iyi sahip çıktığınız sürece size destek olacaktır. Belediyecilikte artık söylem zamanı sona ermiştir. Yıllarca hizmetler, söylemlerin gerisinde kaldığı için halkımız belediyecilik hizmetlerinden yeterince nasiplenememiştir. Şimdi icraat zamanıdır. Onların övgüleri sizi şımartmamış, aksine daha çok çalışmamız gerektiği konusunda motive etmiştir. Çok basit harcamalarla beldemizin estetiğine katkıda bulunuyorsunuz. Beldemize yapılan yatırım aynı zamanda insana yapılan yatırımdır. İnsan odaklı hizmetlerimiz her geçen gün artarak devam etmektedir. Tüm belde halkının desteklerinin devamı, çalışmalarınıza önemli katkılar sağlayacaktır. İnsanları ise özeldir. Bu belde insanlarına hizmet etmek de görevlerin en güzelidir. Bu duygu ve düşünceyle devam ettirdiğiniz hizmet maratonunuza, yılmadan ve usanmadan devam etmeniz dileğiyle.Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım sağlıcakla kalın.
müslüm yurtseven
24-11-08, 12:27 PM
Sayın Gurbetçi mmg, Kültür Merkezi, Kütüphane gibi kurumlar belli insanların çalışmaları doğrultusunda işlemez, ki her kim olursa olsun özellikle grupsal çalışmalar olacaksa ( özellikle merkezin belli bir insiyatifin elinde olması ) olsun; ancak sen bizden değilsin mantığı hakim sürecekse kabul edilemez. Kaldı ki, burada belediyemizde yaşayan binlerce insan var, bazı insanlar yanlış davranmışlarsa bunun faturası bütün halka ödetilmez yani kapatılmaz, hele hle en çok ihtiyacımız olduğu dönemde. Umuyorum ki bir sonraki döneminde Sayın Başkanımız bu konuyla yakından ilgilenecektir. Saygı ve sevgilerimle...
Münir Atıcı
25-11-08, 12:25 AM
Sevgili, Recep.Tayip’e son yanıtımdır.
Size geç cevap vermemin nedeni haksız bir saldırı demeyeyim de hadi eleştiriye uğramış olduğumu düşünmem, size, biraz daha beni araştırma ve tanıma fırsatı vermemden kaynaklanmaktadır. İnanıyorum ki; beni tanıyanlardan, sorsaydınız benimle ilgili yargınız böyle olmayacaktı. Neyse süreyi iyi kullanmadınız size cevap vermek durumunda bıraktınız beni. Kalktınız cevabıma cevap yazdınız. Nazmi arkadaşa hayır vekalet vermedim. Benim vekile ihtiyacım hiç olmadı. Kendimi savunabilecek durumda olduğumu, yanıtlarımdan görmüş olmalısınız. Nazmi arkadaşımın yaptığı, haksızlığa uğradığını düşündüğü arkadaşıyla dayanışma içinde olmaktır.
Soyadımı taşıyan kaç akrabamı tanıdığımı sormaktasın. Bunun cevabı hepsi olmakla birlikte; cevabım şöyle de olabilirdi ve bu hiç aykırı olmazdı. Ben feodal bakış açısını çoktan terk ettim. Sadece akrabalarıma değil bütün insanlara ayırım gözetmeksizin sevgi besliyorum. Onları birbirinden ayırmıyorum. Kin gütmüyorum. Bu hizmete layıktır, diğeri hizmet almasa da olur demiyorum. Bu toplumcu düşünceye sahip olmanın ve bu düşünceyi içselleştirmenin gereğidir.
Bakın gene çarpıtıyorsunuz. Ben resmi toplantılar için ayda bir Dursunlu’ya gidiyorum dedim. İletişimim yok demedim. Elbette su kesintilerinden- elektrik kesintilerinden ve diğer çeşitli sıkıntılardan haberim olmaktadır. Bunların nedenlerini gerek Başkandan gerek belediye yetkililerinden öğrenip geri bildirimde bulunuyorum.
Sel günü Beldeye çıkamadığım doğru. Belde yolu o kadar zarar görmüştü ki otomobilimle ancak köprüyü geçebildim. Daha fazla ilerleyemedim. Yol selin getirdiği toprak, çakıl ve taşlarla kaplanmıştı. Otomobilim ne tank ne de bir iş makinasıydı. Antakya’dan Dursunlu’ya çıkamadım haklısın. Senden özür diliyorum.
Cami ile ilgili gerçek niyetinizi nihayet yazmışsınız. Ama o da hiç hoş olmamış. İfadenizin bazı insanları rahatsız edebileceğini düşünmemişsiniz. Keşke açıkça Beldemizde Umumi Tuvalete ihtiyaç var deseydiniz. O zaman size canı gönülden katılırdım. Bu eksikliği gidermemiz gerekir derdim.
Son söz olarak şunu söylemek istiyorum. Çok basit şeyler tartışıyor ve platform üyesi arkadaşların zamanını harcıyoruz. Oysaki Dünyamız geri dönüşü olmayan bir hızla kirlenmekte, Küresel ısınma buzulları eriterek mevsimlerin değişmesine, su seviyesinin yükselerek bir çok kenti yaşanmaz kılmaya doğru bir süreç yaşanmakta, Küresel ekonomik kriz kapımıza dayanmakta, binlerce insanın işsiz kalması, yoksullaşması sonucunu doğuracak bir süreç yaşanırken tartıştığımız şeye bak. Münir Atıcı akrabalarını tanıyor mu ? Beldeye Çıkıyor mu ? Aktif bir meclis üyesimi pasif bir meclis üyesi mi,?. Geçelim bunları bu soruların cevabının sana bir yararı olmaz. Sağlıcakla kal. Ve hoşça kal sana başka yanıtım olmayacak.
Soyadımı taşıyan kaç akrabamı tanıdığımı sormaktasın. Bunun cevabı hepsi olmakla birlikte; cevabım şöyle de olabilirdi ve bu hiç aykırı olmazdı. Ben feodal bakış açısını çoktan terk ettim. Sadece akrabalarıma değil bütün insanlara ayırım gözetmeksizin sevgi besliyorum. Onları birbirinden ayırmıyorum. Kin gütmüyorum. Bu hizmete layıktır, diğeri hizmet almasa da olur demiyorum. Bu toplumcu düşünceye sahip olmanın ve bu düşünceyi içselleştirmenin gereğidir.
:bravo
zeyfehüseyin
25-11-08, 09:27 AM
Sevgili, Recep.Tayip’e son yanıtımdır.
Size geç cevap vermemin nedeni haksız bir saldırı demeyeyim de hadi eleştiriye uğramış olduğumu düşünmem, size, biraz daha beni araştırma ve tanıma fırsatı vermemden kaynaklanmaktadır. İnanıyorum ki; beni tanıyanlardan, sorsaydınız benimle ilgili yargınız böyle olmayacaktı. Neyse süreyi iyi kullanmadınız size cevap vermek durumunda bıraktınız beni...
...
Geçelim bunları bu soruların cevabının sana bir yararı olmaz. Sağlıcakla kal. Ve hoşça kal sana başka yanıtım olmayacak.
:bravo
genel alt yapı çalışmaları itibariyle örnek bir belediyecilik anlayışı sergilemiş olan dursunlu belediyesinin eserini tamamlayabilmesi için sosyal ve kültürel sorunlarada el atmasının gereklilliğine innıyorum. bu anlamda sosyal işlerden sorumlu bir birim kurma yoluyla belde de yoksul, kendine bakamayacak insanlara, beldemizden çıkan ve büyük şehirlerde okumaya hak kazanan ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak amacıyla bir havuz oluşturulabilir. buna kaynak olarak her sene dini veya özel bayramlarda bağış yapanlar, beldeden yetişen işadamları, belediyenin kendi yardım bütçesi gibi kaynaklar temel teşkil edebilir. yardımların düzenli planlı ve bilinçli olarak muhtaç insanlara yapılabilmesi için bir denek veya vakıf kurulabilir. bu anlamda hem sosyal etkinlik düzenleyebilecek hemde muhtaç kişilere yardım sağlayabilecek bir birim beldeye kazandırılabilir.
genel anlamda çalışmalardan memnunum ve daha iyisinin yapılabilmesi için başarılar dilerim
RAMAZAN ALTUNÖZ
genel alt yapı çalışmaları itibariyle örnek bir belediyecilik anlayışı sergilemiş olan dursunlu belediyesinin eserini tamamlayabilmesi için sosyal ve kültürel sorunlarada el atmasının gereklilliğine innıyorum. bu anlamda sosyal işlerden sorumlu bir birim kurma yoluyla belde de yoksul, kendine bakamayacak insanlara, beldemizden çıkan ve büyük şehirlerde okumaya hak kazanan ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak amacıyla bir havuz oluşturulabilir. buna kaynak olarak her sene dini veya özel bayramlarda bağış yapanlar, beldeden yetişen işadamları, belediyenin kendi yardım bütçesi gibi kaynaklar temel teşkil edebilir. yardımların düzenli planlı ve bilinçli olarak muhtaç insanlara yapılabilmesi için bir denek veya vakıf kurulabilir. bu anlamda hem sosyal etkinlik düzenleyebilecek hemde muhtaç kişilere yardım sağlayabilecek bir birim beldeye kazandırılabilir.
genel anlamda çalışmalardan memnunum ve daha iyisinin yapılabilmesi için başarılar dilerim
RAMAZAN ALTUNÖZ:ok
İşte ben buna,duyarlı bir kişiliğin yapıcı eleştirisidir derim.Teşekkürler Ramazan.Bu önerilerin dikkate alınarak yönetimdeki arkadaşlarla detaylı bir şekilde ele alınacak gerçekleştirilebilmesi için çaba sarfedilecektir.Özellikle kültürel alanda bir eksikliğin farkındayız.Beldemizin öznel yapısı (gençlerimizin yerleşik olamayışı,beldemizde sürekli bulunmayışları)bu çalışmalarımıza en büyük engel oluşturmaktadır.Bunun çözümü doğrultusunda, sen ve senin gibi düşünen dostlarımızın destek ve dayanışmasına ihtiyacımız vardır.Elbirliği vererek, birlik ve dayanışma içinde tüm bu eksikliklerin giderilebileceğine inanıyorum.Bu konuda belediye olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız.
zeyfehüseyin
26-11-08, 10:01 PM
genel alt yapı çalışmaları itibariyle örnek bir belediyecilik anlayışı sergilemiş olan dursunlu belediyesinin eserini tamamlayabilmesi için sosyal ve kültürel sorunlarada el atmasının gereklilliğine inanıyorum. bu anlamda sosyal işlerden sorumlu bir birim kurma yoluyla belde de yoksul, kendine bakamayacak insanlara, beldemizden çıkan ve büyük şehirlerde okumaya hak kazanan ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak amacıyla bir havuz oluşturulabilir. buna kaynak olarak her sene dini veya özel bayramlarda bağış yapanlar, beldeden yetişen işadamları, belediyenin kendi yardım bütçesi gibi kaynaklar temel teşkil edebilir. yardımların düzenli planlı ve bilinçli olarak muhtaç insanlara yapılabilmesi için bir denek veya vakıf kurulabilir. bu anlamda hem sosyal etkinlik düzenleyebilecek hemde muhtaç kişilere yardım sağlayabilecek bir birim beldeye kazandırılabilir.
RAMAZAN ALTUNÖZ
Teşekkürler Ramazan. Belirtmiş olduğun konuları, eminim ki yönetim dikkate alarak değerlendirecektir. Eminim ki konular, birer birer incelenecek ve yasal açıdan bir sakıncası yoksa, gereğinin yapılacağından emin olabilirsin. Tavsiye ve önerilerinden dolayı teşekkür ederim.Sağlıcakla kal.
müslüm yurtseven
27-11-08, 01:25 PM
Evet doğru söylüyorsunuz sayın Gurbetçi MMG, ben çok sıklıkla kültür merkezine gidemiyorum; Çünkü 3 yıldır şehir dışında okuyorum. Sayın arkadaşım önemli olan bireysel olarak Müslüm Yurtseven'nin oraya gitmesi değildir, gitmelidir elinden geldiğince, önemli olan insanlarımızı gerçekten oraya çekebilmemizdir. Bu konuda hemfikirizdir. Ben onlarca kez, gerek arkadaşlarımla gerek nufuzu daha fazla olan insanlarla konuştum, tartıştım, özellikle de yeni nesil gençleri sanal alemden gerçek hayata nasıl döndürebiliriz diye. Köyümüzde olan bazı kötü olayların çözümü için de bazı insanlarla konuştum ve bunun için en iyi yolun Kültürel ve sanatsal olacağı kanısına vardık.Sevgili arkadaşım şu bir gerçek ki bu tek bir insanın veya iki üç insanın çalışmalarından olacak şeyler değil lütfen bu konuda hepimiz duyarlı olalım olaylara ferdi değil, toplumsal yaklaşalım ve unutmayalım ki bize üreten beyinler lazım, saygı ve sevgilerimle...
Sitemizin Değerli Üyeleri, Sevgili Dostlar;
Genelde övgü dolu mesajlar için değil, eleştiriler için de, eksikliklerimizi gösteren ifadeler için de yürekten teşekkür ediyorum sizlere…
Belediye Başkanlığında onuncu yıl doluyor. Belediye Başkanı olmadım! Koltuğumda oturmayı da sevmiyorum! Ben Mevlanaların, Pir Sultanların asırları aşan insan sevgisi yolunda bir mürit gibi halkçı, hakçı ayırım yapmadan halkını, insanları seven, Beldesine, yöresine hizmeti bir vatan borcu gibi gören bir insan, bir yurtseverim… Ve ne mutlu bana ki bu insan sevgisi yolunda yalnız değilim, hiç yalnız da kalmadım… Yanımda, arkamda, izimde hiçbir çıkar beklemeden, özveriyle her katkıyı yapmaya çalışan Meclis üyelerim var, Memurlarım var, İşçilerim var… Sizler varsınız Sevgili Dostlar…
Kimi zaman sitemiz vasıtasıyla, kimi zaman gördüğünüz yerde, kimi zaman telefonla vs. Bazen alkışlayarak güç verdiniz, eksiklerimizi, yapamadıklarımızı gösteren ışıklar oldunuz… Ve çağdaş en güzel DURSUNLU özlemini, hedefini bayrak yaparak masmavi gökyüzüne yüceltiyorsunuz birlikte… Emeğinize sağlık… Elinize yüreğinize sağlık…
Otuz yıl oldu üniversiteyi bitireli; Ne Köy İşleri Bakanlığında, ne de yurtdışında büyük bir şantiyenin müdürü yada kendi mühendislik büromda çalışırken böylesine bir zaman sıkıntısı yaşamadım… Halkımın hizmetinde klasik bir belediye başkanından çok bir şantiye şefi gibi çalışırken, zaman bana yetmiyor, yetemiyor… Bırakın yanıt vermeği, her gün izlemek bile hiç kolay olmuyor benim için… Bu bağlamda affınıza sığınarak tüm övgü ve eleştirilere yanıt olacak şekilde kısa başlıklar halinde bilgi vermeğe çalışacağım…
Borç batağına saplanmış, hesabı hacizli ve o hesapta parası olmayan, aylık ortalama geliri 3 milyarken borcu 68 milyar olan (Tedaş, vergi dairesi, SSK, benzin istasyonu vs. ki hepsi belgeli) bir belediyeden; borçsuz 3 kepçesi, 2 damperli kamyonu, bir ambulans, bir minibüs, bir hizmet aracı, 2 traktör, bir çift kabinli arazi ve ilaçlama aracı, aydınlatmalı modern spor sahası, yeşil alanları, su kuyuları, bütün yolları parke taşı döşenmiş, altyapı hizmetleri bitme aşamasında, rutin hizmetleri adeta bir askeri disiplin içinde aksatmadan ve en seri şekilde sürdüren, basında yüzlerce övgü dolu habere konu olurken, bir tek olumsuz haber yazılmayan bir BELEDİYE yarattık…
Meclis Üyelerimle gurur duyuyorum… Hiçbir beklentiye girmeden, hiçbir özel istekte bulunmadan, bana çalışma olanağı sağladılar, destek oldular… Evet, kaptan benim, dümen bende, söz bende ama unutulmamalıdır ki başarıyla yol alan bir gemi sadece kaptanla bunu başaramaz… Oturur hep beraber konuşur, tartışır, halkımızın çıkarına olan kararları oybirliği ile alırız…Meclisin; “Başkanımızın imzasının olduğu her şeyi,okumadan imzalayabiliriz” anlayışına, güvenine karşılık bu güveni hiçbir zaman asla sarsmayan bir yönetim anlayışı…
Meclis Üyelerinin Beldede ikamet ediyor olmaları zorunluluğu yok… Beldelerini sevmeleri, gönüllü ve yürekten hizmet anlayışında olmaları bir zorunluluktur… Belde dışında oturan Sevgili Nazmi ve Münir arkadaşımız, gerektiğinde işyerinden ayrılarak, kendi araçlarıyla Belediyeye gelip hizmetlere katkı vermeleri, olağan üstü bir fedakârlık örneği; ek bir teşekkürü hak eder inancındayım…
Temizlik konusunda çevrede en başarılı Belediye olduğumuzu iddia edebileceğim halde kendimizi yeterli görmüyoruz… Ben eleştirileri dikkate alıp, sıkıntıları gidermeğe çalışacağımızı söylerken Halkımıza sesleniyorum; ne olur herkes evinin önünü temiz tutmaya çalışarak bize katkı versin… Gün gelecek ana hizmetler (Yol, su kanal, vs.) tamamlandığında temizliğe daha çok zaman ve imkan tanıma şansımız olacak, Dursunlu pırıl pırıl olacaktır…
Eleştirirken, lütfen yasal yetkilerimizi ve imkânlarımızı göz ardı etmeyin. Ne koltuğuma kurulan bir padişah, nede beyaz atına binmiş kılıç sallayan bir prensim… Sağlık ocağı bana bağlı bir kurum değil ama buna rağmen en iyi hizmeti vermeleri için binasından aracına, suyundan diğer ihtiyaçlarına, her konuda yardımcı oluyoruz... Eczane yasal olarak ihaleyle verilmiş ve kirasını düzenli ödemektedir. Okula yapabileceğimiz hiçbir hizmetten kaçmıyoruz. Cami konusunda İl Müftülüğü yetkili ama ne olursa olsun insanlarımızın bu konulardaki sıkıntılarını gidermek için birebir ilgilenmeye, çözüm bulmaya, gerekirse yasal mercilere başvurmak için öncülük etmeye hazırız…
Umumi WC arada bir gündeme geliyor… Tasarladığımız üç taziye evi mahallelerimizde köyodası işlevini de görürken sorunda çözülmüş olacak…
Sosyal ve Kültürel alanda;
- Çok amaçlı salon yapımı ( Düğün, sinema, tiyatro, müzik vb.) konularda hizmet verecek 500 kişilik salon projemiz ve yeri hazırdır…
- Çay bahçesi yapımı gündemimizde, bir iki alternatif yerimiz var…
- Kültür Merkezi ve Kütüphane konusunda çok sıkıntılarımız oldu. Ne yazık ki iyi niyet, özveri henüz iyi sonuç vermedi… Ama vazgeçmiş değiliz, katkı ve öneri bekliyoruz…
- Tüm Dostlarımdan, Kardeşlerimden dileyim, aynı pencereden bakarken Çiçero’nun dediği gibi” Gökyüzündeki yıldızların güzelliğini görmeye çalışalım.”
- Ulaşım konusundaki sıkıntıları gidermeye çalışırken, birilerini kayırmak, çıkarını gözetmek asla söz konusu değil. Öğrenci nakli konusu kısa bir süre sonra ne olursa olsun çözülecektir…
- Bir iki kez yangın olayını yaşadık. Suyumuz çok basınçlı olması çare oldu. Yine de en kısa zamanda Antakya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve konunun uzmanlarıyla görüşerek, olası yangın afeti yaşamamak için gerekli önlemleri alacağız.
- Taşocakları, büyük bir sorun, büyük bir sıkıntı, özellikle ana yolumuza, çevrelerine ve Beldemin doğasına verdikleri zarar… Nerede bir taşocağı varsa orada doğa yıkımı, çevre tahribatı ve insanların isyanı vardır. Ve ne acıdır ki Dursunlu bunu çok kötü yaşıyor. Ocakların yerleşim alanıyla iç içe olanı süreli ve düzeltme amaçlı çalışmaktadır. Süresi dolunca çalışma alanı şimdiki berbat görüntüsünden kurtulacaktır. Diğeri yerleşim alanından uzak ve kadastral olarak Dursunlu’nun dışındadır. İçişleri Bakanlığının Kontrolörünce, teftiş raporlarında yaptığı eleştiriden sonra, Dursunlu Belediyesi Meclisince ocak sahiplerine alternatif yol açmaları konusunda, Hatay Valiliğince de onaylanan karar alındığı, karara uyulması halinde sıkıntıların son bulacağı, karara uyulmaması halinde ise özellikle kamyon ve traktörlerle ilgili Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Belediyece sıkı kontrollerin yapılacağı, gerekli cezaların verileceği ve özellikle aşırı yüklemeden kaynaklanan Anayol zararlarıyla ilgili hasar tazminatı konusunda adli mercilere dava açılması söz konusu olacaktır…
- Dursunlu Beldesinin 14-15 mayıs 2004’te yaşadığı sel felaketinin resmi Valilik onaylı raporunda gördüğü hasar tamı tamına 1 trilyon 700 milyar TL.dir. ( 600-700 milyar değil) hasarın giderilmesi için verilen yardım yalnızca 6 ton mazottur.
- Önemli bir yerde Dursunlu’nun Ahmet Nejdet Sezeri diye tanıtıldığım zaman, çok mahcup olmuş ama müthiş bir gurur duydum. Çünkü, Sayın Ahmet Nejdet Sezer Cumhurbaşkanımız olmuş, olağanüstü dürüst, olağanüstü bir yurtsever, bir hukukçuydu…
- Şimdi de, Atatürk’le anılmak ya da buna benzer bir kefeye konmak?!... Gerçekten çok ağır kaçmış; bunun için teşekkür ederim. Ama buna onay vermem ya da kabullenmem na mümkün. Anlatılmak isteneni çok çok aşan bir ifade…
Açık yüreklilikle belirtmek isterim ki, bana gösterilen ilgi, övgü, yüceltici benzetmeler elbette büyük bir gurur veriyor. Ama bu gurur Selahattin Altınöz’ün, Meclis Üyelerinin yada Çalışanlarının değil bütün DURSUNLU'NUNDUR… DURSUNLU'YA Özdeştir…
Ben bununla gurur duyarım, duyuyorum.
“Belediyeden memnun musunuz” anketi için başta Nazmi Kardeşime, olumlu veya olumsuz oy veren, yorumlarıyla beni yücelten ya da eleştiren arkadaşlara, dostlara yürekten teşekkür ediyorum…
Özellikle Belediyeden memnun olmadığını belirten arkadaşlardan rica ediyorum. Telefonla, mesajla veya Belediyeye bizzat gelerek neden memnun olmadıklarını aktarırlarsa ilgilenecek ve haklılar sa eğer memnuniyetsizliklerini gidermek için, elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.
Herkese sevgiler, selamlar…
Anketimiz sona ermiştir.Tüm oylamaya katılan üyelere site yönetimi adına teşekkür ediyorum.
Oylamaya katılan üye sayısı:84
Belediyeden memnunum diyenlerin sayısı:78 (%92.86)
Belediyeden memnun değilim diyenlerin sayısı:6 (%7.14)
Bedran Cebiroğlu
01-12-08, 04:28 AM
Sitemizin Değerli Üyeleri, Sevgili Dostlar;
Genelde övgü dolu mesajlar için değil, eleştiriler için de, eksikliklerimizi gösteren ifadeler için de yürekten teşekkür ediyorum sizlere…
Belediye Başkanlığında onuncu yıl doluyor. Belediye Başkanı olmadım! Koltuğumda oturmayı da sevmiyorum! Ben Mevlanaların, Pir Sultanların asırları aşan insan sevgisi yolunda bir mürit gibi halkçı, hakçı ayırım yapmadan halkını, insanları seven, Beldesine, yöresine hizmeti bir vatan borcu gibi gören bir insan, bir yurtseverim… Ve ne mutlu bana ki bu insan sevgisi yolunda yalnız değilim, hiç yalnız da kalmadım… Yanımda, arkamda, izimde hiçbir çıkar beklemeden, özveriyle her katkıyı yapmaya çalışan Meclis üyelerim var, Memurlarım var, İşçilerim var… Sizler varsınız Sevgili Dostlar…
Kimi zaman sitemiz vasıtasıyla, kimi zaman gördüğünüz yerde, kimi zaman telefonla vs. Bazen alkışlayarak güç verdiniz, eksiklerimizi, yapamadıklarımızı gösteren ışıklar oldunuz… Ve çağdaş en güzel DURSUNLU özlemini, hedefini bayrak yaparak masmavi gökyüzüne yüceltiyorsunuz birlikte… Emeğinize sağlık… Elinize yüreğinize sağlık…
Otuz yıl oldu üniversiteyi bitireli; Ne Köy İşleri Bakanlığında, ne de yurtdışında büyük bir şantiyenin müdürü yada kendi mühendislik büromda çalışırken böylesine bir zaman sıkıntısı yaşamadım… Halkımın hizmetinde klasik bir belediye başkanından çok bir şantiye şefi gibi çalışırken, zaman bana yetmiyor, yetemiyor… Bırakın yanıt vermeği, her gün izlemek bile hiç kolay olmuyor benim için… Bu bağlamda affınıza sığınarak tüm övgü ve eleştirilere yanıt olacak şekilde kısa başlıklar halinde bilgi vermeğe çalışacağım…
Borç batağına saplanmış, hesabı hacizli ve o hesapta parası olmayan, aylık ortalama geliri 3 milyarken borcu 68 milyar olan (Tedaş, vergi dairesi, SSK, benzin istasyonu vs. ki hepsi belgeli) bir belediyeden; borçsuz 3 kepçesi, 2 damperli kamyonu, bir ambulans, bir minibüs, bir hizmet aracı, 2 traktör, bir çift kabinli arazi ve ilaçlama aracı, aydınlatmalı modern spor sahası, yeşil alanları, su kuyuları, bütün yolları parke taşı döşenmiş, altyapı hizmetleri bitme aşamasında, rutin hizmetleri adeta bir askeri disiplin içinde aksatmadan ve en seri şekilde sürdüren, basında yüzlerce övgü dolu habere konu olurken, bir tek olumsuz haber yazılmayan bir BELEDİYE yarattık…
Meclis Üyelerimle gurur duyuyorum… Hiçbir beklentiye girmeden, hiçbir özel istekte bulunmadan, bana çalışma olanağı sağladılar, destek oldular… Evet, kaptan benim, dümen bende, söz bende ama unutulmamalıdır ki başarıyla yol alan bir gemi sadece kaptanla bunu başaramaz… Oturur hep beraber konuşur, tartışır, halkımızın çıkarına olan kararları oybirliği ile alırız…Meclisin; “Başkanımızın imzasının olduğu her şeyi,okumadan imzalayabiliriz” anlayışına, güvenine karşılık bu güveni hiçbir zaman asla sarsmayan bir yönetim anlayışı…
Meclis Üyelerinin Beldede ikamet ediyor olmaları zorunluluğu yok… Beldelerini sevmeleri, gönüllü ve yürekten hizmet anlayışında olmaları bir zorunluluktur… Belde dışında oturan Sevgili Nazmi ve Münir arkadaşımız, gerektiğinde işyerinden ayrılarak, kendi araçlarıyla Belediyeye gelip hizmetlere katkı vermeleri, olağan üstü bir fedakârlık örneği; ek bir teşekkürü hak eder inancındayım…
Temizlik konusunda çevrede en başarılı Belediye olduğumuzu iddia edebileceğim halde kendimizi yeterli görmüyoruz… Ben eleştirileri dikkate alıp, sıkıntıları gidermeğe çalışacağımızı söylerken Halkımıza sesleniyorum; ne olur herkes evinin önünü temiz tutmaya çalışarak bize katkı versin… Gün gelecek ana hizmetler (Yol, su kanal, vs.) tamamlandığında temizliğe daha çok zaman ve imkan tanıma şansımız olacak, Dursunlu pırıl pırıl olacaktır…
Eleştirirken, lütfen yasal yetkilerimizi ve imkânlarımızı göz ardı etmeyin. Ne koltuğuma kurulan bir padişah, nede beyaz atına binmiş kılıç sallayan bir prensim… Sağlık ocağı bana bağlı bir kurum değil ama buna rağmen en iyi hizmeti vermeleri için binasından aracına, suyundan diğer ihtiyaçlarına, her konuda yardımcı oluyoruz... Eczane yasal olarak ihaleyle verilmiş ve kirasını düzenli ödemektedir. Okula yapabileceğimiz hiçbir hizmetten kaçmıyoruz. Cami konusunda İl Müftülüğü yetkili ama ne olursa olsun insanlarımızın bu konulardaki sıkıntılarını gidermek için birebir ilgilenmeye, çözüm bulmaya, gerekirse yasal mercilere başvurmak için öncülük etmeye hazırız…
Umumi WC arada bir gündeme geliyor… Tasarladığımız üç taziye evi mahallelerimizde köyodası işlevini de görürken sorunda çözülmüş olacak…
Sosyal ve Kültürel alanda;
- Çok amaçlı salon yapımı ( Düğün, sinema, tiyatro, müzik vb.) konularda hizmet verecek 500 kişilik salon projemiz ve yeri hazırdır…
- Çay bahçesi yapımı gündemimizde, bir iki alternatif yerimiz var…
- Kültür Merkezi ve Kütüphane konusunda çok sıkıntılarımız oldu. Ne yazık ki iyi niyet, özveri henüz iyi sonuç vermedi… Ama vazgeçmiş değiliz, katkı ve öneri bekliyoruz…
- Tüm Dostlarımdan, Kardeşlerimden dileyim, aynı pencereden bakarken Çiçero’nun dediği gibi” Gökyüzündeki yıldızların güzelliğini görmeye çalışalım.”
- Ulaşım konusundaki sıkıntıları gidermeye çalışırken, birilerini kayırmak, çıkarını gözetmek asla söz konusu değil. Öğrenci nakli konusu kısa bir süre sonra ne olursa olsun çözülecektir…
- Bir iki kez yangın olayını yaşadık. Suyumuz çok basınçlı olması çare oldu. Yine de en kısa zamanda Antakya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve konunun uzmanlarıyla görüşerek, olası yangın afeti yaşamamak için gerekli önlemleri alacağız.
- Taşocakları, büyük bir sorun, büyük bir sıkıntı, özellikle ana yolumuza, çevrelerine ve Beldemin doğasına verdikleri zarar… Nerede bir taşocağı varsa orada doğa yıkımı, çevre tahribatı ve insanların isyanı vardır. Ve ne acıdır ki Dursunlu bunu çok kötü yaşıyor. Ocakların yerleşim alanıyla iç içe olanı süreli ve düzeltme amaçlı çalışmaktadır. Süresi dolunca çalışma alanı şimdiki berbat görüntüsünden kurtulacaktır. Diğeri yerleşim alanından uzak ve kadastral olarak Dursunlu’nun dışındadır. İçişleri Bakanlığının Kontrolörünce, teftiş raporlarında yaptığı eleştiriden sonra, Dursunlu Belediyesi Meclisince ocak sahiplerine alternatif yol açmaları konusunda, Hatay Valiliğince de onaylanan karar alındığı, karara uyulması halinde sıkıntıların son bulacağı, karara uyulmaması halinde ise özellikle kamyon ve traktörlerle ilgili Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Belediyece sıkı kontrollerin yapılacağı, gerekli cezaların verileceği ve özellikle aşırı yüklemeden kaynaklanan Anayol zararlarıyla ilgili hasar tazminatı konusunda adli mercilere dava açılması söz konusu olacaktır…
- Dursunlu Beldesinin 14-15 mayıs 2004’te yaşadığı sel felaketinin resmi Valilik onaylı raporunda gördüğü hasar tamı tamına 1 trilyon 700 milyar TL.dir. ( 600-700 milyar değil) hasarın giderilmesi için verilen yardım yalnızca 6 ton mazottur.
- Önemli bir yerde Dursunlu’nun Ahmet Nejdet Sezeri diye tanıtıldığım zaman, çok mahcup olmuş ama müthiş bir gurur duydum. Çünkü, Sayın Ahmet Nejdet Sezer Cumhurbaşkanımız olmuş, olağanüstü dürüst, olağanüstü bir yurtsever, bir hukukçuydu…
- Şimdi de, Atatürk’le anılmak ya da buna benzer bir kefeye konmak?!... Gerçekten çok ağır kaçmış; bunun için teşekkür ederim. Ama buna onay vermem ya da kabullenmem na mümkün. Anlatılmak isteneni çok çok aşan bir ifade…
Açık yüreklilikle belirtmek isterim ki, bana gösterilen ilgi, övgü, yüceltici benzetmeler elbette büyük bir gurur veriyor. Ama bu gurur Selahattin Altınöz’ün, Meclis Üyelerinin yada Çalışanlarının değil bütün DURSUNLU'NUNDUR… DURSUNLU'YA Özdeştir…
Ben bununla gurur duyarım, duyuyorum.
“Belediyeden memnun musunuz” anketi için başta Nazmi Kardeşime, olumlu veya olumsuz oy veren, yorumlarıyla beni yücelten ya da eleştiren arkadaşlara, dostlara yürekten teşekkür ediyorum…
Özellikle Belediyeden memnun olmadığını belirten arkadaşlardan rica ediyorum. Telefonla, mesajla veya Belediyeye bizzat gelerek neden memnun olmadıklarını aktarırlarsa ilgilenecek ve haklılar sa eğer memnuniyetsizliklerini gidermek için, elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.
Herkese sevgiler, selamlar…
Saygıdeğer Başkanın bu güzelim değerlendirmesine katılacak bir kelime bile yoktur. Ve diyorki; eleştirenleri çok önemsiyorum. Gelsinler her türlü sorunu
onlarla konuşur ve birlikte çözeriz. Zaten konu ve eleştiriler başkanla ilgili
değil. Elektrik-Cami-Sağlık Ocağı-Eczane vb... yinede bu konulardaki ve özellikle kültür, sanat, edebiyat ve sosyal alanlar kunusundaki sayın başkanın duyarlığını tebrik ediyoruz...
Bu anketin uzatılmasını istiyorum:
Neden: neden sadece 84 kişi katıldı? anlamış değilim. Okuyan bini aştı...
Oy hakkı dışardan okuyanların bile görüş iletmesini istiyorum.
Şah Hatayi gibi.. (Örnek Gözlem).Çünkü Dursunlu Paylaşım Formu Ulusal ve uluslararası düzeyde okunan bir forumdur
Özetle şunu söylüyorum: Anket uzatılmalıdır. Tüm oy verme hakkı bulunanlar oy vermelidir. Çekimser oy yoktur...
En içten sevgi sevgi ve saygılarımla Başkan, Encümen Üyeleri, Meclis Üyeleri, Örnek Memurları, Gözbebeğim saat sabahın beşinde birlilkte çay içtiğim işçileri canı yürekten kutluyorum.
BEDRAN CEBİROĞLU
Şah Hatayi gibi.. (Örnek Gözlem).Çünkü Dursunlu Paylaşım Formu Ulusal ve uluslararası düzeyde okunan bir forumdur
Özetle şunu söylüyorum: Anket uzatılmalıdır. Tüm oy verme hakkı bulunanlar oy vermelidir. Çekimser oy yoktur...
En içten sevgi sevgi ve saygılarımla Başkan, Encümen Üyeleri, Meclis Üyeleri, Örnek Memurları, Gözbebeğim saat sabahın beşinde birlilkte çay içtiğim işçileri canı yürekten kutluyorum.
BEDRAN CEBİROĞLU
Bende katılıyorum sana Bedran.Anket aracılığıyla beldemizin sorunları da buraya taşınıyor.Sitemizi henüz tanımıyan bir çok vatandaşımız var.Bu konunun bir süre daha gündemde kalmasında yarar var diye düşünüyorum.
Anket 12-29-2008 tarihinde ve Saat 10:13 PM kapanaçaktır
zeyfehüseyin
01-12-08, 05:43 PM
Saygıdeğer Başkanın bu güzelim değerlendirmesine katılacak bir kelime bile yoktur. Ve diyorki; eleştirenleri çok önemsiyorum. Gelsinler her türlü sorunu
onlarla konuşur ve birlikte çözeriz. Zaten konu ve eleştiriler başkanla ilgili
değil. Elektrik-Cami-Sağlık Ocağı-Eczane vb... yinede bu konulardaki ve özellikle kültür, sanat, edebiyat ve sosyal alanlar kunusundaki sayın başkanın duyarlığını tebrik ediyoruz...
BEDRAN CEBİROĞLU
:ok Anketin uzatılması bence de uygun. Övgü dolu sözlerin için de teşekkürler... En küçük bir teşekkür, biraz daha çalışma azmi vermektedir...
1BreaxiaIdiori
01-12-08, 08:30 PM
I suggest to play in game. I speak a word, and you offer your variants, that it can mean still.
What does the word "Kennan " mean? :)
I will wait for ridiculous answers.
------------------------------------------------------------------------------------------
And other: us cellular ringtones (http://forums.splitinfinity.com/member.php?u=15300). Public want their preferred music to be kept as their ringtone, and then to listen to them each time when their mobile phone rings.
What does the word "Kennan " mean? :)
I will wait for ridiculous answers.
Please don't write this department.In This section only Dursunlu municipality.
Games Forum with the department of the, there are :Forum oyunları - DURSUNLU PAYLASIM FORMU (http://www.dursunlu.com/forumdisplay.php?f=111)
emin nerguz
02-12-08, 01:53 AM
Herkese selam, Belediyenin durumuyla ve başkanın yazdıklarıyla ilgili ben de birkaç şey yazmak istiyorum bazı noktalarda tekrara düşme pahasına… Evet Dursunlu beldesi 99dan bu yana farklı ama iki yönden de…Öncelikle olumlu olan yönlerden bahsedelim. Yolların yapımı Futbol sahası, Bütün sokaklara parke taşı döşenmesi, Kütüphane ve kültür merkezinin açılması vs… Bu noktalar kimsenin itiraz edemeyeceği, reddedemeyeceği olumlu işler olarak karşımızda duruyor. Ayrıca ilk dönemde her kesimle iletişim kurmaya çalışması da ayrıca artılar hanesine yazılması gereken noktalardan biridir. Özellikle birçok belediyenin çalışmıyor olması buna karşılık Dursunludaki bu faaliyetler belde açısından sevindiricidir. Bunlar işin olumlu tarafları....
Ancak genelde belediye halkçı sosyal kültürel bir belediye anlayışına sahip olmadığını da belirtmeliyiz. Mesela Başkanla yaptığımız bir çok görüşmelerde/ görüşmelerimizde( Özellikle 99-2000) beldede dikiş nakış, okuma- yazma kursu açılacağından gençlerle ilgili onları kültür sanata, spor aktivitelerine yönlendireceğini en azından böyle bir isteminin olduğunu belirtmişti.Her ne kadar kültür merkezi, kütüphane ve futbol sahasının varlığı verilen sözün yerine getirildiği izlenimi verse de aslında durum bence çok farklıdır. Özellikle dikiş nakış ve okuma yazma kursuyla ilgili hiçbir somut çalışma yok yapılmadı ya da yapıldıysa da ben duymadım. Bununla ilgili ikinci nokta ise kültür merkezi ve sportif faaliyetler konusu…”- Kültür Merkezi ve Kütüphane konusunda çok sıkıntılarımız oldu. Ne yazık ki iyi niyet, özveri henüz iyi sonuç vermedi… Ama vazgeçmiş değiliz, katkı ve öneri bekliyoruz…” dese de sayın başkan bu durumun böyle olmadığını kültür merkezinin kuruluşunda ve sonraki aşamalarında çalışan herkes biliyor. Açıkçası bu noktada başkanın söylediklerini çok doğru ve samimi bulmadığımı itiraf etmeliyim. Evet sıkıntılar yaşandı. Ancak bence en büyük sıkıntı belediyenin bu konuda gereken hassasiyeti göstermemesidir. Sanırım beldemizde 3 tane festival/ şenlik yapılmıştır. Ancak belediyenin bazı yardım ve katkılarına rağmen istenilen yani sosyal belediyecilik anlayışına uygun etkinlik yapılmadı/ yapılamadı… Geçenlerde gene bu sayfalarda bir haber çıktı Haber başkanın Yeşilpınar’daki festivale verdiği destek le ilgiliydi. Elbette herkes kendi yaşantısı, öncelikleri kendi tasarrufuna bağlıdır. Ancak gerçekten kültür-sanat amacı güden bir belde başkanı kendi beldesinde değil de başka bir beldede kültür sanata destek vermesi ne kadar doğaldır bence tartışılır.( Destek verilmesi değil kendi beldesinde bununla ilgili faaliyetlerin olmamasını eleştiriyorum) Sportif faaliyetlere gelince… Aslında bu noktada öncelik sporun araçsallaştırılmasına gençlerin kötü alışkanlıklarının yok edilmesine ya da asgari düzeye indirilmesine ve beldenin birlikteliğine yönelik olacak diye düşünülüyordu. Ancak sonuca bakıldığında Futbolda başarının en önemli hedef olarak seçildiğini görüyoruz. Transferler yapıldı evet Dursunlu beldesine transferler yapıldı. Sanki dursunluda genç kalmadı ve belediyenin kaynağı (bağış ya da her neyse nasıl karşılandıysa) fazlaymış gibi( başkanın yukarıdaki sözlerine dayanarak söylüyorum bunları) dışardan insanlar transfer edildi. Burada sorun dışarıdan gelenler vs değil, kendi iç dinamiklerin varken ve aslında sen bunu amaçlamışken farklı dinamiklerden beslenmendir. Eğer amaç sportif başarı üzerine kurulmuş olsaydı savunmazdım ama anlardım. Ama durum çok farklı. Bu ciddi bir çelişki ciddi bir hedef sapmasıdır. Şurada hemen bir soru soralım. Belediye spora harcadığı zaman ve maddiyatın kaçta kaçını kültür merkezine harcamıştır? Belde başkanı maçlara gittiği kadar kültür merkezine gelmiş midir? ( Nazmi ağabeynin bu konuda biraz daha farklı olduğunu söylemeliyim.) Kültür merkezine maddi yardım için gece düzenlenmiş midir? Bunların hepsinin yanıtı maalesef hayır… Bir hususu tekrar etmek istiyorum. Belediye ya da belde başkanı bunları yapmak zorunda değil özel olarak.Bu bir tercih meselesidir. Kendi tasarruflarıdır. Ancak hem evet bunlar yapılmalı deyip ondan sonra yapmamak doğru değildir. Bence beldemiz kültür –sanat çalışmaları açısında yetersizdir. Hatta bu noktada yetersizlikten ziyade isteksizdir diyebiliriz. Bize bunu dedirten şey somutluktur 10 yıllık süreçte nelerin yapıldığıdır daha doğrusu yapılmadığıdır.
Belediyemizdeki temel sorunlardan biri de öğrencilerimiz ulaşım sorunu… Bu noktada belediyenin bence savunulacak hiçbir yanı yoktur. Çünkü belde bu konuda en az 15 yıl geriye gitmiştir. Bir önceki dönemde adına “Külüstür” dediğimiz bir arabamız vardı. Bu öğrencilerimizin( ben de o dönemde öğrenciydim)ulaşım sorununu hallediyordu. Ya bugün… Tekrar başkana sözü verelim Ulaşım konusundaki sıkıntıları gidermeye çalışırken, birilerini kayırmak, çıkarını gözetmek asla söz konusu değil. Öğrenci nakli konusu kısa bir süre sonra ne olursa olsun çözülecektir… sayın başkan bu satırları 28 Kasımda yazıyor. Yani okul açılalı 2,5 ay olmuş ama halen kısa süreden bahsediyoruz. Sayın başkanın ifade ettiği gibi 10 yıldır da belediye başkanı. Yani buna ne denir ki Allah aşkına…Aklım almıyor doğrusu. Başkanın belgeli dediği eski borçlu belediye öğrencilere araç tahsis edebilirken şuan ki borçsuz belediyenin yap(a)maması ilginçtir. Ama ben öğrenci servislerinden doğacak borçlu bir dursunlu beldesini tercih ederim .Ben kültür- sanat konusunda her türlü ulusal girişimde bulunup ciddi festivaller yapan, Çocukları kültür merkezinde tiyatro müzik öğreten, kendi dinamikleriyle bir sportif aktivite yapan ama milyonlarca borcu olan bir belediyeyi tercih ederim.
Aslında daha da uzatılabilir. Sonuç olarak yukarıda saydıklarım nedenlerden dolayı ben belediyenin çalışmalarından memnun olmadığını söylemek istiyorum. Görünüşünüz güzel olabilir. Ama önemli olan içinizin de güzel ve nitelikli olması. Sadece görünür alanlarda çalışma yerine “ki hepsi de gereklidir” hemen görülmeyecek hemen fark edilemeyecek ama zamanla ortaya çıkacak güzelliklere de yatırım yapmak gerekiyor. Yoksa halkçılığınız da sosyalliğiniz de belediyecilik anlayışınız da bence sorunlu olur…
İYİ ÇALIŞMALAR
meh_met
04-12-08, 08:38 PM
.......
Ancak genelde belediye halkçı sosyal kültürel bir belediye anlayışına sahip olmadığını da belirtmeliyiz.
....
Belediye spora harcadığı zaman ve maddiyatın kaçta kaçını kültür merkezine harcamıştır? Belde başkanı maçlara gittiği kadar kültür merkezine gelmiş midir?
.....
Belediyemizdeki temel sorunlardan biri de öğrencilerimiz ulaşım sorunu…
.....
İYİ ÇALIŞMALAR
SEVGİLİ EMİN;
Yapmış olduğun eleştirilere katılmamak mümkün değil.
Ama bu eleştiriler daha önce vermiş olduğumuz özeleştirilerden farklı değildir. Bizler bunların özeleştirilerini veriyoruz sürekli. Yepmış olduğun saptamalar daha önce benim dile getirdiğim saptamalardan farklı değildir. Ama bunlar için çözüm getirsen keşke.
Aynanın görünen yüzü farklıdır. Nedense bizim yönetimizi eleştirenler, kültür ve sosyal etkinlikler üzerinden eleştiriyor. Yerel yönetimlerin halkla beraber yapacağı etkinliklerdir bunlar. Bu eleştirileri yapan -kim olursa olsun- ben bunu aynı zamanda o kişinin özeleştirisi olarak görüyorum. Hiçbirimiz Dursunlunun bu yönetiminden bir Fatsa çıkmasını beklemiyorduk (ama el birliği yaparak çıkarabiliriz). Ama beldemizde kangren olan altyapı sorunları çözülme aşamısına (benim bu konuda da yaptığım özeleştirileri unutmuşsun) gelmiştir.
Daha söylemek istediğim çok şey var. Umarım beni anladın. Yapmış olduğun eleştirilerinin çözümünü -senin de içinde olacağın- birlikteliklerle gerçekleştireceğiz.
Sağlıcakla kal...
turanyucdg
05-12-08, 09:44 PM
Böyle bir anket yapmak bana göre yalnış. Eminim Belde halkımızın bana göre % 90 ından fazlası Belediyemizden memnun.
zeyfehüseyin
06-12-08, 12:17 AM
Böyle bir anket yapmak bana göre yalnış. Eminim Belde halkımızın bana göre % 90 ından fazlası Belediyemizden memnun.
Turan tekrar hoşgeldin. Böyle bir anketin yapılması gerekiyordu. Eminim ki böyledir.
turanyucdg
08-12-08, 04:02 PM
huseyın abıcım.benım demek ıstedıgım suydu:beldemızde yasayan ve beledıyemızın yaptıgı faalıyetlerı (calısmaları)gormedım memenun degılım dıyecek bırının kesınlıkle cahıl olması gerekır.ben ısım ıcabı antakyanın her beldesını gezıyorum baskanımızla ılgılı duydugum (heryerde)o guzel sozler ınanın bır dursunlulu olarak benı GURULANDIRIYOR.ben baskanımızın bızımle oldugu surece beldemızın dahada guzellesecegıne ınanıyorum baskanımız ve ekıbıne yolunuz acık olsun dıyor.onumuzdekı donemde basarılarınızın devamını dılıyorum SAYGILARIMLA
zeyfehüseyin
08-12-08, 07:56 PM
:bravoTeşekkürler turan. Dursunlu'lu olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz.
ali can zeyfeoğlu
29-12-08, 12:34 PM
İstanbul'da yaşayan bir Dursunlu'lu olarak ne zaman memleketime gelsem göğsüm kabarıyor. Büyüklerimizden hatta şimdilerde üniversite sıralarında olan arkadaşlarımızn dahi sahip olmadıkları (eksik te olsa) servis düzeninin konmuş olması, üst ve alt yapı çalışmalarımızın bir çok büyük belediyeye nazaran daha iyi ve organize bir şekilde yapılmış ve yapılıyor olması çok güzel. Mutlaka eksikler vardır ama yapılanların iyi niyetle yapıldığına eminim...
emin nerguz
29-12-08, 07:29 PM
Selam Ulaşım sorununun çözümüne yönelik olarak yapılan "liseli arkadaşların" taşınması bunun belediye tarafından yapılması olumlu, sevindirici bir gelişme. En azından derslerine geç kalmayacak. Çalışmaları için daha çok vakit kalacak. Bence işin bir kısmı çözüldü. Beklentimiz köyde okuyan öğrenciler için de buna benzer uygulama yapılması. Çünkü özellikle dervişliden giden iköğretime giden küçük çocukların bu konuda zorluk çektiklerini gözlemlemekteyiz. Bu taşıma işlemi en azından kış şartlarının hakim olduğu bu dönemde yapılması hem öğrencileri hem aileleri rahatlatacaktır. Umarım bu konuda en kısa zamanda çözüme kavuşturulur. İyi çalışmalar
Bedran Cebiroğlu
30-12-08, 12:48 AM
:ok
İşte ben buna,duyarlı bir kişiliğin yapıcı eleştirisidir derim.Teşekkürler Ramazan.Bu önerilerin dikkate alınarak yönetimdeki arkadaşlarla detaylı bir şekilde ele alınacak gerçekleştirilebilmesi için çaba sarfedilecektir.Özellikle kültürel alanda bir eksikliğin farkındayız.Beldemizin öznel yapısı (gençlerimizin yerleşik olamayışı,beldemizde sürekli bulunmayışları)bu çalışmalarımıza en büyük engel oluşturmaktadır.Bunun çözümü doğrultusunda, sen ve senin gibi düşünen dostlarımızın destek ve dayanışmasına ihtiyacımız vardır.Elbirliği vererek, birlik ve dayanışma içinde tüm bu eksikliklerin giderilebileceğine inanıyorum.Bu konuda belediye olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız.
Ramazan ve Nazmi arkadaşların fikirlerine aynen katılıyorum. Yardım-hayırseven insanların bundan sonra belediye çatısı altında kurulacak bir
sandıkta aşure,et vb. yardımları toplayalım. Bunu çocuklarımızın eğitimine
harcayalım.. Ben sahsen 2009 yılnda kurban-bayram-bağış v.s. en azında
1/4 nü saklayarak, belediyenin kuracağı "Eğitim Sandığı"na vereceğim.
BEDRAN CEBİROĞLU
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.