Orijinalini görmek için tıklayınız : Hizmetlerimiz.
Tüm çalışmalarımız ,
Daha Güzel ve Daha Çağdaş Bir Dursunlu
için
Köyken geri kaldı,geri bıraktırıldı.Belde oldu,yağmalandı, oldu,yağmalandı,soyuldu beş yıl boyunca.Ve ne yazık ki 2000 li yıllara yaklaşırken adı belde de olsa geri bıraktırılmış bir köydü "Dursunlu".
Bir kader miydi bu? değil.99 Nisan seçimleriyle bize verilen onurlu görev,halkımızın hakkını hukukunu koruyacağımıza dair verdiğimiz şeref ve namus sözüyle başladık işe neler yaptık?Yurt içinde ve dışında hem resmi hem özel kurumlarda çalışmış 23 yıllık teknik birikimi ve deneyimi olan bir mühendis olarak günün 24 saati beldeme ve insanlarıma iyilik ve hizmetten başka bir şey düşünmedim.
Nasıl yaptık görev anlayışımız,sorumluluğumuz neydi? Harcadığım her kuruşta beldemizdeki yoksulun,yetimin,yaşlının,işsizin payı olduğunu asla unutmadım. Üç lirayla,beş-on liralık işin nasıl yapılabileceği düşüncesi ,eforu aklımdan hiç çıkmadı.Bu anlamıyla,dört yıldır ülkemizin yaşadığı ekonomik kaosa ve belediyelerin saplandıkları borç batağına rağmen:-Haciz konmuş ve parasız banka hesabını devraldığımız halde başta SSK,Tedaş ve vergi dairesine olan tüm kamu,kurum özel ve tüzel kişilere olan borçlar ödendi.
-Yeni belediye binası,
-Kütüphane,
-Kültür Merkezi,
-Sağlık ocağı,
-Eczane,
-Aydınlatmalı,duşu ,tuvaleti olan,ihtiyaç duyulduğunda düğün salonu olarak kullanılalacak olan bir spor sahası,
-Telsiz ve kablosuz haberleşme ve anons sistemini kurduk
-Belediyemizi bigisayar ağına kavuşturduk.
-Faxı,Fotokopisi,arşiviyle tam donanımlı modern bir hizmet binasını beldemize kazandırdık.
-Kanalizasyon büyük oranda tamamlandı,
-Ara sokakların büyük bir kısmı beton parkeyle kaplandı,
-Beton parke üretim şantiyesini kurduk
-Ana yol üzerinüzerindeki köprüyü genişlettik,yükselttik ve çevresine istinat duvarları yaptırdık,
-Ana yollar asfaltlandı ve genişletildi,
-Belde ulaşımında yaşamsal önem taşıyan alternatif yollar açıldı,
-Beldemiz ilk parka kavuşturuldu,
-Bir adet paletli kepçe ,Bir adet minibüs bir adet kamyon,bir adet ambulans(bağış yoluyla) alındı
-Bir adet taksi satın aldık,
-Dursunlu Belediyesporu kurduk,
-Beldenin tümünün halıhazır haritası iller bankasına yaptırdık.
-Belediyenin rutin işleri temizlik ilaçlama vs.aksatılmadan yürütüldü.
-Belde halkına yetmeyen su sorununu ek bir kuyu açarak çözdük.Şu an evlerde sular kesintisiz akmaktadır
-Ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.
-Tüm beldedeki cadde ve sokaklara numara veya isim verildi.İşyerleri ve evler teker teker numaralandırıldı.
Sonuç olarak ayrım yapmadan ve yılmadan aynı kararlılıkla güzel beldemizi,çağdaş,aydınlık ve tertemiz olması yolunda verdiğimiz onurlu mücadele sürmektedir,sürecektir.
ali gür
09-02-08, 06:25 PM
Selam ben Dursunlu`dan ALİ GÜR
Elbet bu yaptıklarınız karşılıksız kalmaz;
Hatırlıylorum da son dönemin belde seçimlerinde sizin peşinizden onca insanımız boşuna gelmedi...Ve Şimdi sizde onca insanımızın hakkını verdiniz
SONSUZ MİNNETLERİMİ SUNARIM...
zeyfehüseyin
12-02-08, 11:15 AM
Ali GÜR hoş geldin. Güzel paylaşımlar dileklerimle.
Dursunlu Beldesi Halkının çabalarının boşa gitmediğini ne güzel özetlemişsin. Elbette ki boşa gitmedi onca çaba, güven. Teşekkürler paylaşımın için.
zeyfehüseyin
12-02-08, 04:28 PM
Tüm çalışmalarımız ,
Daha Güzel ve Daha Çağdaş Bir Dursunlu
için
"Sonuç olarak ayrım yapmadan ve yılmadan aynı kararlılıkla güzel beldemizi,çağdaş,aydınlık ve tertemiz olması yolunda verdiğimiz onurlu mücadele sürmektedir,sürecektir."
Çalışmalarda daha nice başarılara imza atılacağını biliyorum.
Başarı dileklerimle.
neco_mansur
10-06-08, 09:01 PM
Hizmetler için teşekkürler.
ahmet altınöz
16-07-08, 05:35 PM
beldemizde düzenlenen futbol turnuvası hiç kimsenin tasvip etmeyeceyi olayların ardından sevinciyle üzüntüsüyle geride kaldı. son maçta gördükki insanlarımız bu tip sosyal ve birleştirici faaliyetleri çok benimsiyor, insanlar aileleriyle birlikte kol kola tutuşup maç izleme zevkini çok sevdiler, bundan dolayıki yaşanan bütün olumsuz olaylara rağmen bu turnuvanın her sene düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. geçtiğimiz seneki turnuvanın organizasyonu çok başarılıydı aynı şekilde organize edilecek bir turnuvanın beldemiz adına güzel bir gelişme olacağına inanıyorum. çünkü beldemizin bu tip faaliyetlere çok ihtiyacı var. ben belediye başkanımızın bu konuda duyarlı davranarak yaşanan bir kaç üzücü olaydan dolayı bu turnuvayı düzenlememe gibi bir hataya düşmeyeceyine inanıyorum...
beldemizde düzenlenen futbol turnuvası hiç kimsenin tasvip etmeyeceyi olayların ardından sevinciyle üzüntüsüyle geride kaldı. son maçta gördükki insanlarımız bu tip sosyal ve birleştirici faaliyetleri çok benimsiyor, insanlar aileleriyle birlikte kol kola tutuşup maç izleme zevkini çok sevdiler, bundan dolayıki yaşanan bütün olumsuz olaylara rağmen bu turnuvanın her sene düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. geçtiğimiz seneki turnuvanın organizasyonu çok başarılıydı aynı şekilde organize edilecek bir turnuvanın beldemiz adına güzel bir gelişme olacağına inanıyorum. çünkü beldemizin bu tip faaliyetlere çok ihtiyacı var. ben belediye başkanımızın bu konuda duyarlı davranarak yaşanan bir kaç üzücü olaydan dolayı bu turnuvayı düzenlememe gibi bir hataya düşmeyeceyine inanıyorum...
Sevgili kardeşim Ahmet,
Barışın ve kardeşliğin gelişmesi için bu tür organizasyonların ne denli önem taşıdığının bilincinde olup,teşvik etmek için elimizden geleni yaptık yapıyoruz.Ancak bu tür aktivitelerde kimi zaman istenmeyen bazı olumsuzluklar yaşanmaktadır.Bunlar, bu tür sosyal aktiviteleri yapmak için engel olamaz.Başta Belediye başkanı olmak üzere tüm yönetici arkadaşlar bu tür organizasyonları desteklemekte, yardımcı olmakta ve öncülük yapmaktadır.Bu güne kadar bu yapıldı ,bundan sonra da yapılacaktır.
İnsanların en çok izlediği, ilgilendiği evrensel spor dalı FUTBOLDUR ve ne yazık ki en geri kalmış ülkeden en modern ülkeye kadar şiddetin, tartışmanın, kavganın en çok olduğu spor dalıdır.
"Hiç kimsenin tasvip etmediği olaylar" cümlesindeki OLAYLAR çok ağır bir anlam vermiş gibi. Ben buna biraz gerginlik, biraz sevimsizlik diyorum bu bağlamda. Hatırlanacağı gibi o arada Avrupa futbol turnuvaları başlamıştı, sınavlar dönemiydi, olumsuz hava muhalefeti ilgiyi azaltmıştı.
Düzenleme komitesiyle yaptığımız toplantıda turnuvayı bir süre ertelemeği uygun görmüştük; bu farklı yorumlandı, yanlış değerlendirildi.
Sevgili Ahmet turnuvayı düzenlememe gibi bir hatayı bir tarafa bırakın, güzel beldemizde sevginin, hoşgörünün, sosyal barışın ve tüm güzelliklerin el ele omuz omuza kardeşçe neşe içinde, dostça yaşanacağı festivallerimiz, turnuvalarımız için çalışmalarımız sürmekte, çabalarımız artmaktadır. Geri adsım atmak, yılmak asla söz konusu olmayacak.
Selam ve sevgilerimle.
ahmet altınöz
18-07-08, 10:21 PM
sayın başkan, sayın nazmi bey cevabınızda aktardığınız bilgiler için teşekkürler. bu konuyu gündeme getirmemin sebebi bu turnuvanın bir daha düzenlenmeyeceyine dair aldığım duyumlardan dolayıdır. sizler bu konuda verdiğiniz olumlu cevaplarla olgun ve duyarlı tavrınızı bir kez daha gösterdiniz bundan dolayı birkez daha size teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum...
ender gunay
03-11-08, 02:20 AM
ben bır dursunlulu olarak Nazmı abı bu saydıklarınız yaptıgınız islerın çeyregidir bunların çogunu saymamışsınız veya bugunun faaliyetlerini saymamıssınız KISACASI
KISACASI DURSUNLUYU CENNETE ÇEVIRDINIZ SAYIN BAŞKAN VE ÜYELERİ SİZLERE MINNETTARIZ SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ
ENDER GÜNAY
gerçekten belediyenin şimdiye kadar yaptığı çalışmalar takdire değer.ama gözlemlediğim kadarıyla son seçimden şimdiye kadar yaklaşık 9 aydır hiç bir çalışma gözüme çarpmadı.acaba ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum.bu 9 aylık süreçte neler yapıldı ve bundan sonraki planlarınız nelerdir bizi bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler...
gerçekten belediyenin şimdiye kadar yaptığı çalışmalar takdire değer.ama gözlemlediğim kadarıyla son seçimden şimdiye kadar yaklaşık 9 aydır hiç bir çalışma gözüme çarpmadı.acaba ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum.bu 9 aylık süreçte neler yapıldı ve bundan sonraki planlarınız nelerdir bizi bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler...
Sevgili Sezer,
Başta ilgi ve duyarlılığına yürekten teşekkürler.
Dokuz aydır önemli bir çalışma görememenin gözlemi bizi üzmek yerine sevindiriyor… Çünkü, Dursunlu Belediyesi öyle bir trend yakalamış ki 40-50 yıldır kurulu belediyelerden çalışmalar sorulmazken bize dokuz aydır ne yaptığımız soruluyor…
Şunu bilmenizi isterim ki; seçim gününe kadar Belediye çalışmaları nasıl sürdüyse seçim sonrası da aynen sürdü, sürüyor…
Belediyemizin rutin işleri(Temizlik, onarım, su, mezarlık hizmetleri, araç bakım-onarımı ve lastik alım, kanalizasyon , çöp konteynırları… vs.) aksamadan yaptığımız diğer çalışmaları ana başlıklarla kısaca şöyle özetleyebilirim:
1-Doğal arıtım tesisine zemin oluşturacak dolgu ve tesviye yapıldı. Mevsim dolayısıyla çalışmalara ara verildi.
2-Yeni yollar açıldı.(Bağ ve bahçeler için)
3-Parke yamaları yapıldı.
4-Anayol boyunca kaldırım ve istinat duvarları devam etti.
5-Belediyeye 1 adet 2010 model Renault Megane hizmet aracı alındı.
6-Atatürk Mahallesine bir adet sağlık ocağı(Kaba inşaat olarak bağışlandı) tamamlandı, açılışa hazır. Doktor tayin edildi. Bilgisayar, mobilya ve klima alımı Sağlık Müdürlüğünce yapılmakta olup en kısa zamanda hizmete açılacaktır.(tapu belgesinin resmi aşağıya eklendi)
7-Atatürk Mahallesine bir adet muhtarlık bürosu yapıldı, açılışa hazır.
8-6 dönümlük okul alanı Belediyeye kazandırıldı.(Değeri yaklaşık 1 trilyon lira)(Tapu belgesinin resmi aşağıya eklendi)
9-Otomatik klorlama cihazları taktırıldı.
10-İçmesuyu kuyusuna yeni (Yedek) pompa alındı.
11-Asfaltın bozuk olan kısımlarının tamiri için mastik asfaltla yapıldı.
12-Dursunlu Çok Amaçlı Spor Sahasının terksiz olan yerleri arsa takası yapılarak sahasının tüm alanının, Belediyemiz adına geçmesi sağlandı.
13-Kanalizasyon çalışmaları-ilave kısımlar ve yol bakım çalışmaları yapılmaya devam edildi.
14-Sivrisinek ve haşere ile mücadele ilaçlaması yapıldı.
15-Fitness Seti park düzenlemesi yapıldı.
16-Beldemizden Antakya’nın muhtelif yerlerinde okuyan tüm öğrencilerin nakli yapıldı.
17-Üniversitelerde okuyan maddi durumu uygun olmayan ve başarılı öğrencilere burs verildi.
18-Dursunlu Kültür Merkezince düzenlenen Kültür ve Sanat Festivalinin bütün finasmanı ve lojijtik desteği belediyemizce karşılandı.
19-Yağmur suyu kanal büzleri döşendi.
20-Dursunlu Sağlık Ocağı ve Dursunlu Gazi ilköğretim Okulunun araç gereç ihtiyaçları karşılandı.
21-Taziye evleri için alan satın alındı. Bir adet çok amaçlı salon yapımı için proje hazırlanmış olup bu konuda devletin yapacağı hibe katkı beklenmektedir.
Yapacaklarımız;
1-Beldemiz, bir adet Anfitiyatroya kavuşacak. Proje hazırlandı. Uygulama, havanın müsait olduğu anda başlanacaktır.
2-İlköğretim okulu yapımı amaçlı arazi bağışına rağmen, Atatürk Mahallesine yeni okul yeri hafriyatı ve tesviyesi yapılacaktır.Milli Eğitim Müdürlüğünce burasının tercih edilmesi halinde Ana yolumuzdaki yeni okul alanı, ileride uygun görülmesi halinde lise yapımı için dönüştürülebilir…
3-Taziye evleri;
a)Dursunlu Mahallesi eski yerleşim yerinde (Saha Meydanı ve civarı) satın alınan yerin yıkım ve tesviyesinden sonra oluşan güzel meydanı bozmamak için civardaki tarihi evlerden birisini satın almak üzere Belediye Meclisi karar aldı. Söz konusu yerin tapu işlemleri bitiminde restore edilerek Mahalle sakinlerinin hizmetine girecektir.
b)Orta Mahallede(37. Sokakta bulunan park alanı) yapılacak çok maksatlı salon projesi yapılmış oluru alınan bakanlık desteğinden hemen sonra inşaatına başlanacaktır.(Spor, eğitim, düğün, tören, taziye evi … vs.)
c)Atatürk Mahallesinde taziye evi yeri için de çalışmalarımız sürmektedir. Belediyemize ait nakıs parselle 22 ortaklı site sakinlerine ait nakıs parselin birleştirilmesi için çalışmalarımız sürmektedir. Sonuçlandığı an proje ve uygulamaya geçilecektir.
Ve özellikle bu dönem bitmeden vaat ettiğimiz projelerin tümü gerçekleşecektir.
http://www.dursunlu.com/resimler/tapu1.gif
6 dönümlük okul alanıTapu Belgesi
http://www.dursunlu.com/resimler/tapu2.gif
Sağlık Ocağı Tapu Belgesi
sayın başkanım ben sizin çalışmalarınızı takdir eden ve her yerde yeri geldiğinde memnuniyetimi açıkça söyleyen biriyim.şimdiye kadar gerçekten çok güzel çalışmalar yaptınız ve bundan sonrada yapacğınıza inanıyorum.ayrıca böyle duyarlı davranıp çalışmalarınızı üşenmeden bizimle paylaştığınız için teşekkürler.bu sene üniversiteden mezun olup dursunlu da daha çok vakit geçirmeye başlayacağım.o zaman beldemizde ki çalışmalarınızı daha yakından görme fırsatım olacak.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.