PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dar Sokak dergisi Filistin konulu dosyasıyla okurlarıyla buluştu.

murat altunoz
13-10-08, 01:59 PM
Editörlüğünü Murat Altunöz’ün,Yayın kurulunu ise Özcan Özgün Faiz Cebiroğlu ve Özhan Özgün’ün yaptığı dar sokak dergisinin üçüncü sayısında, Filistin’e bir yolculuk yaptı.
Dar Sokak üçüncü sayısında, Ahmet Telli’nin Şiir Ona İhtiyaç Duyanındır, Adil Okay’ın 12 Eylül ve Edebiyatımızdaki izdüşümü, Abdullah Şevki’nin Sıra Dışı Cinselliklerden Söz Ederken Kullandığımız Sözcükler yazıları dikkat çekerken şiirleriyle, Özcan Özgün, Adnan Gül, Ahmet Günbaş, Yunus Yunusoğlu, Onur Arslan, Nilgün Baykızı dergide yer aldı..
Dar Sokak Üçüncü sayısında Filistin Dosyası ise;
İşgal Filistin şiirini Gerilettirdi ( Filistinli Şair Musa Hawamdeh) söyleşi Murat Altunöz
Dizelerimizdeki Filistin’i Düşlüyoruz. ( Filistinli Şair Halid Ebu Halid) Söyleşi Bedran Cabiroğlu
Filistin’den Yola Çıkarak Tüm Kültürleri Bir Araya Getirmeliyiz. ( Filistinli Şair Halid Derviş) Söyleşi Mehmet Karasu
21. Yüzyılda Filistin Şiirinin Durumu ( Abdüllatif El Mühenna) Arapça’dan çeviren Nebihe Karasu
Mahmut Derviş Filistin’İn Nazım Hikmet’idir. Berket Kar
(Şiir Çevirileri Filistin)
Semih El Kasım Yarasalar
Macit Ebu Goş Nazım Hikmet Arapça’dan Çeviren Faiz Cebiroğlu,Halid Derviş (Orada)Arapça’dan Çeviren: Nebihe Karasu

Şah Hatayi
14-10-08, 12:32 PM
bir kafe nin kitaplığında görmüştüm bu dergiyi. sayfaları oldukça az, incecik ve çok sade hazırlanmış. ofset baskı değildi. rengarenk göz alıcı renkleride yoktu..

dikkatimi çeken;

bu kadar ince olmasına rağmen dergiyi benimseyişti. sanki yıllardır okuduğum bir derginin, sayılarından biriydi. yani sıcak bir duygu oluşturan dergi...

tüm dostlara tavsiye ederim...

murat altunoz
14-10-08, 12:53 PM
Sevgili şah Hatayi Dergi için yazdıkların sözler için teşekkürler. dergide bir değişiklik yaptık syfa sayısı ve gramacını artırdık sevgiyle...

nazmi
14-10-08, 01:04 PM
Sevgili kardeşim Murat,
Bir solukta okudum derginizi."Dar sokak" adı verilmiş dergiye oysa dar sokakları öyle bir genişletiyor ki...Yazarlarıyla,konularıyla ufkunu genişletiyor insanın.Emeği geçen başta editör -yani sen- tüm dostlara yürekten sevgilerimi gönderiyor başarılar diliyorum.

Şah Hatayi
14-10-08, 01:32 PM
dar sokak, benim aklıma gelen ilkşey ise;

sokağın darlığının yanısıra, dar ın bir anlamıda ağaçtır.ağaçlı sokak gibi sanki....

birde alevi bektaşi inancında "dar a çekilmek" vardır. buda kişinin kendi özünü bulması ve onu sorguya çekmesidir...sokak, kendi özümüzü bulmak için gidilen yoldur. yol dar a gider, öze gider...

ne yandan bakarsanız bakın, isim çok güzel..

ayrıca sayın murat,

dergi ismi ile ilgili bu noktaları düşünmediyseniz ve yeni bir bakış açısı olarak okuduysanız. bu anlamların telif hakkı bana aittir :-)

saygılarımla..

Bedran Cebiroğlu
16-10-08, 01:19 AM
Sevgili Murat Arkadaşım;
Her ay olduğu gibi sabırsızlıkla beklediğim dergiyi okudum. Ellerine yüreğine sağlık. Dar Sokak'tan eski arkadaşlarımı 'Yeni İnsan'ı , 'Somut' ve 'Görev' gazetesini anımsadım.
Birazda duygulandım... İtiraf edeyimki biraz ağladım. İskenderun'da miting alanında kameran bir yanda, kulağıma bir sey fısıldadın... Gözlerimde açan en geniş ve güzel yürüyüş sokağı o. Adı Murattır... Nice sayılarda buluşmak umuduyla sana ve tüm dergi çalışanlarına başarılar diliyorum. BEDRAN CEBİROĞLU

cemile güzel
16-10-08, 01:33 AM
Dar Sokak'taki dik duruşu ve evrensel buluşmasıyla Murat Arkadaşı ve Filistin halkını saygıyla selamlıyorum. CEMİLE GÜZEL

Adil
16-10-08, 02:45 AM
selam bu dergiye nasil ulasabilim gunlik yazilarinizi vaktim oldukca zevkle okuyorum. selamlar Adil cebiroglu Almanya

Bedran Cebiroğlu
16-10-08, 04:00 AM
Adil Arkadaş ve Afacan Kardeşim;
Dursunlu Paylaşım Forumuna duyduğun iligiden dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Benim, Arkaşın Besim'im, Murat'ın, Yaser Bereketoğlu'nun, Faiz Cebiroğlu'nun ve ayrıca Dar Sokak tüm sayılarını sana en kısa bir zamanda yollayacağım. Okumak en güzel şeydir... Seni yanında hissediyorum... Can yoldaşım-Can kardeşim... B.C.

murat altunoz
16-10-08, 09:28 AM
Sevgili dostlar, Dergi ile ilgili yazdıklarınız için teşekkür ederiz Şüphesiz Dar sokak bir ekibim ürünüdür. Benim yanı sıra. Özcan Ali ve Faiz arkadaşlar dergiye verilen emeklerin en büyüğünü veriyorlar. bunun için dha fazla çalışıyoruz. sevgili bedran dergiyi haftasonu işimin yoğunluğundan dolayı bıraktım sana ama ulaşamayacak diye bir şüphem vardı. çünkü dış kapı kilitliydi. ama ulaştığına çok sevindim. Sevgili Adil mailime adresini yollarsan ben sana her ay yollarım adresine..