PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslüm Yurtseven den gelen mesaj.

nazmi
31-01-08, 10:02 AM
Bütün Dursunlu'ya selamlar. En küçüğünden en büyüğüğüne, en yakınımdan en uzağıma kadar herkesi ama herkesi tarif edilemeyecek büyüklükte özledim.Beldemizin daha uygar bir hale geleceğine inanıyorum.Bu bizim elimizde,bilinçli ve birlikte olan insanlar hiç bir zaman yenilmezler;biz de yenilmeyeceğiz. Bencilleşmeye ve çürümeye meydan vermeyeceğiz.

Evet sevgili Dursunlu halkı, sesimiz daha bir kaç can yanınca mı çıkacak yoksa bir kaç ailenin daha yüreğine acı düşünce mi ... inanan bir insanın yapamayacağı hiçbirşey yoktur.Ben bu toplumsal çürümenin önüne halk olarak geçilebileceğimize inanıyorum.lütfen arkadaşlar duyarlı olup çözüm üretelim herkesin fikrini alalım ve çürümenin önüne geçelim.

Sayın Başkanım tıpkı "uygar bir Dursunlu" şiarı ile öncülük ettiğiniz başkanlıkta, var olan bu toplumsal çürümeninde önünü kesmek için yol gösteren olacakmısınız buna çok ama çok ihtiyacımız var.Zira karanlıkta fener olmaktır aydının işi ve buna inanıyorum. Emeği geçen tüm dostlara selamlar.Nazmi abi bu emeklerinden dolayı sana ayrıca teşekür ederim. http://zd.gezginler.net/smiles/1.gif

(Duyarlı bir kardeşimizin ziyaretçi defterine gönderdiği mesaj.)

nazmi
01-02-08, 12:25 PM
Yozlaşma,çürüme kısacası toplumsal dejenerasyon sadece bizim belde de değil ülke genelinde yaşanılan bir gerçektir. Yozlaşmayı toplum üzerine çöken bir karabasan gibi algılayabiliriz. Toplum çok yönlü bir politikanın ürünü olarak buna itiliyor; gazeteler, televizyonlar, sanattan edebiyata, sinemadan, müziğinden, modasına,…yeni bir kültür halka empoze ediliyor. Bireyin toplumun yaşamsal düşünüş ve pratiği egemen kültürün denetimine geçiyor zamanla..

Egemen kültür yani burjuva kültürü, topluma bireye, geçinmek için ekmek parası için vb şeyler için her türlü onursuzluğu namlusuzluğu ahlaksızlığı düşkünlüğü horlanmayı aşağılanmayı dayatıyor. İşte bizim belde de son günlerde yaşanan ufak-tefek olaylar ülke genelinde yaşanılan bu dejenerasyonun bir yansımasıdır.

Onurlu bir yaşam ve özgür bir gelecek için, bize dayatılan, bencil, bireyci ve her türlü mülkiyetçi yaşam ve kültüre karşı toplumsal yaşam, toplumsal dayanışma ve toplumsal özgürlük bilinci ile alternatif yaşam ve ilişkileri uygulamak, savunmak; bunu bir yaşam felsefesi olarak yaşama geçirmek zorundayız.

Sistemin bize empoze ettikleri ile değil, toplumsal insana dair tüm ilerici değerleri öğrenerek yaşayabileceğimiz, yaşayarak öğrenebileceğimiz, paylaşımcı, dayanışmacı ve mücadeleci bir yaşam yolunda yürümenin gerekliliğine ve zorunluluğuna inanıyorum. Yoksulluk, işsizlik, açlık, sağlıksızlık, eğitimsizlik, adaletsizlik, yabancılık, onursuzluk, umutsuzluk ve kültürel çürümeye karşı bireysel gücü kolektif güce, bireysel umudu kolektif umuda, bireysel aklı kolektif akla dönüştürüp toplumsal yaşam, toplumsal dayanışma içinde olmak zorundayız.

Çağdaş ve daha iyi yaşanır bir Dursunlu yaratmak için,İnsanca bir yaşam için, insanlık onurunun korunması için, dostluğun, kardeşliğin büyütülmesi, tarihsel değerlerimizi ve geleceğimizi sahiplenmek için birbirimize ellerimizi uzatıp, omuz omuza yürümek zorundayız.

MUHLİS
06-03-08, 02:16 PM
merhaba muslüm yazını çok beğendim teşekkür ediyorum.müslüm seninle ne zaman görüşüyoruz?taksimde bir gün görüşelim istersen...muhlis TATLI.